Resolution antagen av 4:e juni-demonstrationen

Den islamiska republiken i Iran är regimen för könsapartheid och en religiös diktatur mot friheten och mänskligheten. Sedan sina första dagar, har regimen använt sig av stening av kvinnor, tortyr och mord på arbetare och frihetskämpar, och kuvandet av kamporganisationer för att hålla sig kvar vid makten. Eftersom den islamiska regimen är det huvudsakliga hindret för de grundläggande mänskliga fri- och rättigheterna i Iran, måste den fördömas världen över och dess ledare ställas inför rätta.

Den delegation som i namn av iranska arbetares representanter ska delta i ILO:s konferens, är skickade av de så kallade ”Islamiska arbetsråden” och ”Arbetarhuset” vilka är regimens organisationer. Dessa organisationer har aldrig varit ”iranska arbetares representanter” utan är den islamiska regimens spioneri organisationer; och delar av förtryckarapparaten mot arbetarprotester. Dessa organisations ledare, så som Ali-reza Mahjob, måste ställas inför rätta i samma led som Khamenei och Rafsanjani och Khatami för brott mot mänskligheten.

Vi deltagare av dagens demonstration, har samlats för att protestera mot den alltomfattande otryggheten på arbetsplatserna i Iran, obetalda löner till hundratusentals arbetare och avsaknaden av strejk- och föreningsrätten. Vi uttrycker också vår kraftfulla protest mot närvaron av den islamiska regimens delegation vid ILO:s årliga konferens.

Vi uppmanar arbetardelegationerna i denna konferens att fördöma den islamiska regimen för dess två decennier långa brott mot arbetare och folket i övrigt. Släng ut de islamiska råden från ILO omedelbart och stöd strejk- och föreningsrätten i Iran!

Ned med den islamiska regimen
Irans arbetarkommunistiska partiet-utlandsorganizationen-Sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *