Höj rösten: Nej till Islamiska republiken!

Protestera mot Khatamis närvaro i New York och i FN-mötet

Khatamis resa till Tyskland eller hans övriga försök att få väststaternas sympati och rädda Islamiska republiken har inte haft några resultat. Hans resa till New York kommer inte heller att ge några resultat. Khatami reser till New York vid en tidpunkt då folkets avsky och protest mot Islamiska republiken när som helst kan explodera. ”Sammanbrott” och ”störtande” är dagliga uttryck hos regimens båda falanger. Den kanoniska lagens förmyndare (den s k högste andlige ledaren) har personligen trätt in på arenan för att ”rädda systemet”. 23 majrörelsen har nått botten och uppenbart visat sin reaktionära karaktär. Även väststater yttrar sin besvikelse över ”reformerna” inom Islamiska republiken och varnar för en folkresning. Tidigare kunde ”civilisationernas dialog” vid sidan om ”medborgarsamhället” osv. utnyttjas för att avleda folkets protester. De var en ny förpackning för en av samtidens blodtörstigaste regimer. Tre år efter, nu när Khatami ska hålla tal om dessa ämnen så har de totalt urholkats. Detta är en formalitet. Det är ett skämt.

Under nuvarande omständigheter är det nödvändigt att det iranska folkets proteströster hörs högre än någonsin. Rösterna från de hundratals människor som under de senaste tre åren har gripits, torterats, dömts till långa fängelsestraff eller avrättats. Rösterna från de miljontals kvinnor som under ”civilisationernas dialog”, såväl som innan, har upplevt en fullbordad könsapartheid. Rösterna från de hundratusentals arbetare som inte har fått sina löner utbetalda och vars försök att bilda organisationer förtryckts. De röster som uttrycker avsky mot den religiösa regimen; frihetens och jämlikhetens röst.

Människor i hela världen ska höra att det iranska folkets krav är betydligt högre än vad massmedier under de tre åren försökt prångla ut till den allmänna opinionen. Hela världen ska höra att det iranska folket inte vill ha någon Islamiska republik och genom att göra sig av med denna regim kommer de att befria världen från ett reaktionärt huvudcentrum.

IAP:s utlandsorganisation uppmanar alla frihetsivrande människor att delta i demonstrationer mot Khatamis närvaro i New York och i FN-mötet. Genom att delta i demonstrationerna bidrar du till förkortandet av den miserabla republikens liv.

New York: framför FN:s högkvarter, onsdagen den 6:e september, kl. 10.00

Los Angeles: framför Federal Westwood Building, onsdagen den 6:e september

Köln: Domplatte, onsdagen den 6:e september, kl. 17.00

Stockholm: Sergels torg, onsdagen den 6:e september, kl. 17.00

Ned med Islamiska republiken
frihet, jämlikhet, arbetarstyre
Länge leve den socialistiska republiken

Irans arbetar-kommunistiska parti – Utlandskommittén

2000-08-27

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *