Anslut Er till kampanjen för frigivningen av Mahmoud Salehi

 

Fackliga aktivister, frihetsivrande människor!

Det är tjugo år som en reaktionär kraft förtrycker folket i Iran. Under den tiden har livet varit ett helvete för folket. Arbetarna i Iran har varit bland de mest rättslösa människorna i världen. Även kvinnor, ungdomar, religiösa minoriteter och oppositionella krafter har varit utsatta för trakasserier och övergrepp.

Nu har inletts omfattande rörelser i Iran för att störta den islamiska regimen och bli av med misären. En stor del av arbetarna har genomfört massprotester och strejker under de senaste månaderna för att förbättra sina levnadsvillkor. De är på väg att krossa det 20 åriga förtrycket. Å andra sidan har regimen gjort allt för att förtrycka arbetarna och tillfoga dem ett nederlag. Regimens angrepp mot Bageriarbetarfacket i staden Saqqez och arrestering av fackets ordförande är ett exempel på detta.

Vi bör tvinga den arbetarfientliga reaktionen till reträtt. Det är vår uppgift att sprida nyheten om arrestering av arbetarledaren Mahmoud Salehi och försöka få honom ut ur fängelset. Om det inte härskade förtryck i Iran så skulle Mahmoud Salehi utan tvekan varit en av iranska arbetarrörelsens mest kända personer. Hans hälsotillstånd är för närvarande mycket dåligt. Islamiska republiken vill successivt döda honom genom att neka honom läkarvård. Vi måste stoppa detta.

Som ni vet har Irans arbetar-kommunistiska parti inlett en kampanj för Mahmoud Salehis frisläppande och läkarbehandling. Ett omfattande arbete har genomförts och det pågår just nu i flera länder. Vi uppmanar Er att delta i denna kampanj och vidta åtgärder för att rädda Mahmoud Salehis liv. Ni kan exempelvis samla in namnunderskrifter, skicka protestbrev till regimledarna eller anta en resolution till stöd för denna kampanj.

Länge leve den internationella arbetarsolidariteten!

Med vänliga hälsningar

Khalil Kajwan

Ordförande för IAP:s utlandsorganisation – svenska sektionen

2000-11-03

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *