Öppet brev till Österrikes ambassadör i Sverige Protest mot den österrikiska delegationens besök i Iran med landets president i spetsen

Herr ambassadör

Det är en omöjlighet att beskriva de omänskliga dimensionerna av det iranska folkets lidanden under de tjugo åren av det islamiska styret i Iran. Under denna tid har en superreaktionär regim haft makten över folks liv och lem. Glädjen och musiken har varit portförbjudna i landet och kvinnor degraderades, helt öppet, till andra gradens medborgare. Miljoner invandrade arbetare har varit berövat de obetydliga rådande medborgerliga rättigheterna. Den privata sfären och de medborgerliga rättigheterna trampats ned oavbrutet. Hot, trakasserier, tortyr och fängelse har varit en del av det dagliga livet för folket. Ett hundratusen människor avrättats…. Och listan kan förlängas hur långt som helst.

Bara för några dagar sedan tillkännagavs dödsdomarna för fyra aktivister för de senaste protesterna. Ytterligare hundratals arresterade sitter i fängelserna och väntar på sina domar, avrättning eller långa fängelsestraff.
Herr ambassadör!

Det är skamligt att ert land är det första europeiska land som tänker skicka en högtuppsatt delegation med presidenten i spetsen, till Iran, det land som dess ledare borde ställas inför rätta för två decennier brott mot mänskligheten. Det är omänskligt att den österrikiska staten trots sin vetskap om förtrycket och rättslösheten i Iran under de gångna tjugo åren, inte har visat det minsta sympati och medkänsla med de islamiska bakåtsträveriets offer. Istället skickar ni ert lands högsta representant till Iran för era politiska och ekonomiska intressen och struntar i de mänskliga fri- och rättigheterna.

För tjugo år sedan, skapade västvärlden den islamiska regimen genom sitt öppna och gränslösa stöd till de mest reaktionära, marginella och bestialiska strömningarna i samhället i Iran. Detta stöd har fortgått ända in i våra dagar, både öppet och dold, vilka tragedier som än hänt folket i Iran. Och nu, då det iranska folket både i och utanför landets gränser utvidgat sina protester mot de brutala islamiska makthavarna, sänder den österrikiska staten sin högsta tänkbara delegation för att stödja och förstärka den islamiska reaktionen. Vi räknar den österrikiska delegationens besök i Iran som öppet samarbete med de makthavande islamiska mördarna och fördömer det kraftfullt. Vi kräver att besöket ställas in.

Det iranska folkets kamp och de internationella protesterna kommer säkert att fälla den islamiska regimen på knä, precis som i fascisternas fall, och ställa dem inför rätta för deras grymma brott. Vi uppmanar er och er regering att ni inte ställer er på de islamiska fascisternas sida och gör er medskyldiga till deras bott.

Respektera det iranska folket och sluta med ert stöd till dessa mördare.
Å IAKPs vägnar
Khalil Kejwan
Irans arbetarkommunistiska partiets utlandsorganisation -svenska enheten-

990915

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *