Den brutala regimen i Iran bär ansvaret för de senaste terrordåden

Tala sanning inför allmänheten!

Den bild svenska massmedier ger om de senaste terrordåden i Iran är alltigenom upp- och nedvänd. Denna omkastning får sin näring av svenska statens- och de övriga Eu-staters affärer med regimen i Iran. Den så kallad ”kritiska dialogen” med iranska regimen har nu blivit ett svårt bakslag för väststaterna. Och massmediernas envishet att tillskriva dessa dåd bara ett block inom regimen och däremot presentera andra blocket, Khatami, som ”liberal” (DN 98-12-16) är ett förgäves insisterande på en sådan politik.

Vi kräver att:

1. Svenska massmedia ska inte offra sitt yrkesmässiga samvete inför svenska statens ekonomiska och politiska intressen som sköts snarare genom terrorregimens kvarvarande. Presentera den islamiska regimen som ansvarig för de senaste dåden.

2. De senaste terrordåden är en fortsättning på regimens tjugoåriga politik mot befolkningen i Iran. Förklara Iran som ett otryggt land! Detta är det minsta man kan göra för att visa respekt för människors grundläggande rättigheter i modernt tid!

3. Iranska befolkningen är mot det rådande systemet och har rest sig emot det. Syftet med de senaste brutala morden är att skapa fruktan i samhället och att tränga tillbaka växande massprotester. Att presentera befolkningen i Iran som anhängare för en falang inom regimen, via massmedia, är ett försök att förlänga regimens existens. Vi kräver ett slut på denna skandalösa politik! Stå inte emot folkets vilja längre!

Den islamiska rörelsen i Iran, Afghanistan, Algeriet, Pakistan, och även i Europa kränker dagligen mänskliga rättigheter och kräver alltfler offer. Varför tar ni inte en klar ställning till denna barbari i tröskeln på år 2000? Upplysningen i Europa fick sin sanna betydelse bl a genom kampen mot religionen och vidskepelser, så varför ger ni vika för dessa religiösa brutalitet nu? Vi avskyr islamens intrång i vårt liv. Kom inte i uppgörelse med medeltiden under förevändning av ”hänsyn till invandrare”!
Irans arbetar-kommunsitiska parti- Sverige

21:e december 98

Kopia till: svenska massmedia, Sveriges politiska partier, iranska politiska och kulturella organisationer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *