DEN 21:a SEP. 1998, PROTESTDAGEN MOT ISLAMISKA REPUBLIKEN IRAN

 

Den 21 september i år kommer Khatami att hålla tal i FörentaNationernas generalförsamlings möte i New York. De västerländska regeringarna, deras media och den Iran-stödjande “oppositionen”, väntar med iver på hans förestående besök, då det uppstår ännu en möjlighet att på ett bedrägligt sätt porträttera ett mer tolerant Iran. Samtidigt som detta äger rum kallar Irans Arbetar- Kommunistiska Parti till en dag av internationell samverkan emot den omänskliga regimen, frånvaron av mänskliga rättigheter, fattigdomen och missären och emot de över etthundra tusen avrättningarna.

Khatami är en viktig del av en regim som har hållit 30 miljoner kvinnor fängslade i ett system av sexuell apartheid. Under det år som han har regerat har kvinnor fortsatt blivit arresterade på grund av otillbörlig klädsel, kvinnor har fortsatt blivit stenade till döds för att ha ingått opassande sexuella relationer. De som opponerar sig emot regimen blir fortfarande dömda till fängelse, tortyr och avrättning. Arbetarnas strejkaktioner blir fortsatt skoningslöst krossade av Khatamis ministrar för arbete och säkerhet. Försvaret av frihet, yttrandefrihet, socialism, mänskliga rättigheter och ett sekulariserat samhälle, blir fortfarande fördömt och bemött med brutalitet.

Khatamis betoning av lag och ordning syftar till att vidareutveckla det system av rättsregler inom islam som har förtryckt över 60 miljoner människor i två decennier. Det är ett system av lagar som riktar sig emot glädje, musik, konst och framgång. Det är ett system av lagar som härstammar från medeltiden och som befläckar det tjugonde århundradets mänsklighet. I stället för att få framträda i FN skall denna regims representanter ställas inför rätta för sina brott mot mänskligheten.

Utan tvekan skulle ett störtande av denna regim vara ett första steg i riktning mot ett fritt och människovärdigt liv i Iran. Förena er med oss den 21 september, och höj era röster runt om i hela världen, i protest emot den islamiska regimen i Iran. Var och en som känner avsky inför en medeltida religiös regim, alla som är motståndare till kvinnoförtryck, alla som fördömer frånvaron av arbetares rättigheter, alla som vill skilja religionen från det offentliga livet, alla som strävar efter frihet, jämlikhet och värdighet, vi vänder oss härmed till er och ber er att delta i vår demonstration. Vi hoppas att ni skall hjälpa till att stärka det revolutionära arbetet och arbetarnas kamp emot den islamiska republiken Iran.

Gör slut på det hinder som islam utgör för det mänskliga livet!

NED MED DEN ISLAMISKA REPUBLIKEN!

LÄNGE LEVE FRIHET, JÄMLIKHET, ARBETARSTYRE!

Irans arbetar-kommunistiska parti – utlandsorganisationen
27 Juli 98

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *