Demonstration mot den islamiska republikens ambassads representanter i Lund

Demonstration mot den islamiska republikens ambassads representanter i Lund

Pressmeddelande

Lördagen den 1 oktober klockan 11:00, framför Kulturen Tegnersplatsen.

 

 

De ska vara i Lund både lördag och söndag, den 1 och 2 oktober, för att göra konsulatarbete. De är representanter för den Islamiska regimen i Iran, som är känd för sina stora avrättningar, tortyr, kvinnofientlighet, och för terrorism. Miljontals Iranier har under förföljelse och hot tvingats att lämna landet på grund av sina åsikter, och motstånd mot regimen.

De representerar inte det iranska folket, utan är deras fiende och förtryckare. Vi vill inte tillåta att de befinner sig i det internationella samfundet som representant för det iranska folket.

I Iran har kvinnor inga rättigheter enligt de statliga lagarna som är baserade på sharia lagar. Sedan 1979 är det förbjudet för kvinnor i Iran att visa sig offentligt utan att dölja håret. De kan inte resa utan tillstånd från sina män. De får inte studera vissa program på universitetet. Det är förbjudet för kvinnor att inträda sportarenor och nyligen har det även blivit förbjudet att cykla på offentliga platser.

Arbetare lever i fattigdom, och har inte rätt att demonstrera och organisera sig för att kräva sina rättigheter.

Homosexuella (hbtq+) trakasseras, arresteras, och avrättas i Iran. Deras existens förnekas.

Iran är det land som har flest avrättningar i världen i förhållande till befolkningen. Under de senaste tre åren har 2500 personer avrättats.

Våren 1981, och sommaren 1988, var det en islamisk förintelse. Tusentals politiska aktivister avrättades, utan rättegång, och massbegravdes sedan.

Det iranska folket längtar efter att bli av med den Islamska Republiken, och visar det på varje möjliga sätt hur mycket de hatar detta  avskyvärda, kvinnofientliga, och omänskliga systemet.

På lördag samlas vi framför Kulturen Tegnersplatsen för att visa vår solidaritet med det iranska folket i kampen för frihet. Ni får också visa Er solidaritet med deras modiga kamp och fördöm den Islamska Republiken för sexuellapartheid och systematisk kränkning av mänskliga rättigheter. Svenska regeringen bör se över de politiska, och diplomatiska relationer till den islamiska regimen i Iran och avbryter dessa förhållanden.

 

Iranska flyktingrådet i Malmö, Hasan Salehi 070 31 71 102 

Kvinnorättsförbundet- Farideh Arman 0703638088

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *