Tal 8 mars 2017 Farideh Arman kvinnorättsförbundet i Malmö

Tal 8 mars 2017 Farideh Arman kvinnorättsförbundet i Malmö

På dessa få minuter som jag har på mig att tala vill jag prata om två fenomen som har en avgörande roll i världen, dessa båda har en sak gemensamt, de har båda kvinnofientliga innehåll.

Det första är USAS nya president Donald Trump. Som ni säkert hört han uttalat sig nedvärderande och sexistiskt om kvinnor under många års tid. Här är bara ett par exempel på de saker han har sagt i media. ”Om du har en vacker bit kött vid din sida behöver du inte bry dig om vad media säger” ”Man ska behandla kvinnor som horor” ”kvinnor som gör abort bör straffas”

Trump ser på kvinnor som ett objekt som bör utnyttjas sexuellt av män. När det gäller synen på kvinnor, är Trump inte ensam. Rasistiska partier hedrar Trump överallt. Detta är en väldigt farlig trend som pågår i världen.

Det andra femomenet är islamistiska reaktionära rörelser, till exempel, Isis, talibaner, Boko haram, iranska regimen, Ekvanen muslimin

Trump har uttalat sig om sitt motstånd till islamistiska reaktionära rörelser, men när det gäller kvinnofientliga åsikter är de precis likadana. Om man ser på hur kvinnor behandlas i de länder där islamisterna har makten såsom Iran, Afghanistan, Saudiarabien, och en del andra område, räknas inte kvinnor som en vanlig medborgare och deras rättigheter är lika med noll. Det är en ren sexuell apartheid som råder i dessa länder.

Jag vill vara en röst för kvinnor som säger NEJ till Trump, Nej till rasism

NEJ till alla kvinnofientliga islamistiska reaktionära rörelser.

Jag vill vara en röst för alla kvinnor i Iran som i 38 år kämpat hårt mot islamiska regimen i Iran och deras kvinnofientliga lagar och regler.

Jag vill vara en röst för kvinnor i Afghanistan som Farkhunde som blivit stenad och bränts till döds på grund av att en Mulla föreslog att hon skulle mördas.

Jag vill vara en röst för de yazidiska kvinnor som har blivit våldtagna och mördade av IS eller sålts på öppna gator och torg.

Jag vill vara en röst för Fadime, Pella, Maria Barin och många andra kvinnor som har blivit mördade här i Sverige på grund av familjens så kallade ” heder”.

Kvinnofientliga krafter borde inte ha någon plats i vår moderna värld. Vi i kvinnokampen behöver kämpa hårt för att radera dem från historien.

Länge leve jämställdheten och friheten i världen.

Länge leve 8 Mars

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *