Öppet brev till Sveriges statsminister, Stefan Löfvén. FÖRDÖM det våldsamma förtrycket av iranska folket!

Öppet brev till Sveriges statsminister, Stefan Löfvén. FÖRDÖM det våldsamma förtrycket av iranska folket!

Januari 2018
Massiva protester i mer än 100 städer i Iran, under senaste veckorna, har säkerligen inte undkommit er kännedom.
Grunden till dessa folkliga protester som bekant är bl.a. landets kaotiska ekonomi, dyra matvaror, miljontals arbetslösa, korruption och de utbredda förskingringarna inom stat- och myndigheter, religiösa diktatorstyret, gripandet och fängslandet av arbetarnas – studenter och sociala aktivister samt könsapartheid och inskränkningar på de grundligaste fri-rättigheter.

Folket visar tydligt med sina protester på gator och torg, avsaknaden av förtroende till makthavarna oavsett fraktioner inom ledarskapet. Folket söker frihet, välfärd, sekularism och en social rättvisa värd namnet!

Dessa demonstrationer förtjänar en internationell uppbackning och vårt allas stöd. Med glädje vill vi nämna svenska arbetarnas breda stöd genom Hans Palmkvist, ordförande i Metall. I sitt tal fördömer han iranska regeringens våldsamma agerande och stödjer de berättigade protesterna.

Islamiska ledarna i Iran tillmötesgår dessa protester, i sin vanliga ordning, med undertryck, våld, mord och fängelse. Hittills har minst 21 demonstranter har mist livet. Antalet av arresteringar har uppnått 3000.
Situationen i fängelser med tanke på de massarresteringar är katastrofala. Minst 4 fängslade ungdomar har dödats under tortyr och dagligen mottas ytterligare förskräckliga nyheter därifrån.

Med dessa rader vill vi hemställa vår begäran att ni gör ert yttersta för att stoppa detta blodiga förtryck av iranska folket.
Att er regering ställer krav på islamiska republiken om en villkorslös frigivning av de arresterade och samtliga politiska fångar med omedelbar verkan.
Att ni tar initiativ till ett möte med iranska ambassadören och framför ett tydligt fördömande av de mord och övergrepp som iranska regeringen har utövat.

Vår stora förhoppning är ert stöd till iranska folkets kamp för fri-och rättigheter!
Regeringens hittills blygsamma reaktioner, godtas inte av iranier. Det är dags att sluta samröret med islamiska regimen och satsa på ett folkstyre i Iran som komma skall inom kort!

Hasan Salehi– Språkrör för Internationella Kommittén mot Avrättningar-Sverige

Farideh Arman– Ordförande för Kvinnorättsförbundet- Malmö

Abdollah Asadi– Ordförande för Iranska flyktingars riksförbund – Sverige

Kontaktperson: Hasan Salehi

Tel: +46703171102

Email: hasan.salehi2000@gmail.com

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *