İstanbul’da Terör Saldırısı: Sorumlu IŞİD Türkiye Devleti ise Suç Ortağıdır

İstanbul’da Terör Saldırısı: Sorumlu IŞİD Türkiye Devleti ise Suç Ortağıdır

İstanbul’da Salı günü gerçekleştirilen terör saldırısında 45 kişi yaşamını yitirdi, 200’den fazla kişi yaralandı. Bulgular teröristlerin havalimanı salonunda bomba patlatmalarının yanı sıra uzun namlulu silahlarla orada bulunanlara ateş açtıklarını gösteriyor. Bu cinayetin kurbanları her zamanki gibi sıradan insanlardır. Bulgular cinayetin IŞİD tarafından gerçekleştirildiğini gösteriyor.

Komünist-işçi Partisi bu canice saldırıyı şiddetle kınıyor. Yüreğimiz bu can yakıcı facianın geride kalanlarının yürekleriyle birlikte atıyor.

Erdoğan hükümeti saldırıdan hemen sonra Kürt halkına karşı etnik nefreti kışkırtmak ve kamuoyunu yanıltmak için saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti. Ancak bu komplo tutmadı ve Türkiye devleti saldırıdan IŞİD’ın sorumlu olduğunu bildirdi. Türkiye’nin İslamcı-gerici hükümeti bu cinayetin suç ortağıdır. Türkiye hükümetinin katil IŞİD’ı açıkça ve gizlice desteklediğini ve palazlandırdığını herkes biliyor. IŞİD’ın Türkiye’deki bu son cinayeti bu iki İslamcı hareketin geçmişte işbirliği yaptıkları gerçeğini örtmemelidir.

İnsanlığı bütün İslamcı devlet ve hareketlerden, siyasal İslam hareketinin, bu hareketi destekleyen bütün devletlerden ve her türden terörizm şerrinden kurtarmak gerekir. İran İslam Cumhuriyeti İslami terörizmin dayanaklarından biridir; Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar bu terörist hareketin başka kollarını destekleyerek yayılmasına neden oluyor. İnsanlar bütün bu devletlerin şerrinden kurtulmalıdır. İslami terörizmi yok etmek için ayrıca batılı devletlerin rengârenk İslamcı devlet ve hareketlerle iş çevirmelerini önlemek gerekir. İslami terörizmi yok etmek için dinin insanların yaşamına uzanan elleri kırılmalıdır.

Bizim yanıtımız özgür, eşit, gönençli, her türden dinsel ve etnik tutuculuktan, yoksunluk, yoksulluk, ayrımcılık ve sömürüden arındırılmış toplumlar yaratmaktır.

 

İran Komünist-işçi Partisi

29 Haziran 2016

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *