ABD’nin Esat Rejimi’nin Askeri Üsüne Füze Saldırısına İlişkin İran Komünist-işçi Partisi’nin Bildirisi

ABD’nin Esat Rejimi’nin Askeri Üsüne Füze Saldırısına İlişkin İran Komünist-işçi Partisi’nin Bildirisi

 

Küçük yaştaki çocukların kimyasal saldırıya kurban gittiği, görüntüleri ve fotoğraflarının dünyayı sarstığı Esat Rejimi’nin Suriye’nin Şeyhun kentinde gerçekleştirdiği kimyasal katliamının ardından 6 Nisan 2017, Perşembe sabahı ABD hükümeti Esat Rejimi’ne ait bir askeri üsü hedef aldı. Görünürde bu saldırı Esat Rejimi’nin bu cinayetine karşılık gerçekleştirildi ancak bu saldırının ardındaki erekler ve siyasetler en az Esat Rejimi ve müttefiklerinin siyasetleri kadar insanlık karşıtı ve gericidir. Esat Rejimi’nin vahşetinin Irak’a saldırırak bölgedeki mevcut korkunç duruma yol açan ABD devletinin vahşi siyasetlerini gerekçelendirip önemsizleştirilmesine izin verilmemlidir.

 

Esat Rejimi’nin askeri üslerine saldırı, sivillerin ölümüne yol açmadığı sürece, kendinde mahkum edilebilir değildir ancak bu saldırı ve askeri siyasetin arkasındaki erek ve siyasetler bütünüyle gerici ve insanlık karşıtıdır ve bütün insancıl güçler tarafından mahkum edilmelidir. ABD devletinin amacı hiçbir zaman bölge halkını savunmak olmamıştır; Trump yönetiminin bu askeri harekatı da ABD devletinin gerici siyasetlerinde bir değişikliğe yol açmayacaktır.

 

Suriye’de cinayetlerin ve katliamın esas sorumluları Esat Rejimi ve müttefikleri olan İslam Cumhuriyeti ve Rusya’dır. Ne var ki Suriye’deki iç savaşın karşı kampı IŞİD, Türkiye ve Suudi’ye bağlı ve ABD’nin desteklediği öteki İslamcı güçler aynı ölçüde gerici ve canidirler. Bu iki gerici ve terörist gücün savaşının cenderesinde sıkışan insanların kurtuluş yolu her iki kutupla mücadeledir. Trump, Putin, IŞİD, Hizbullah, İslam Cumhutiyeti, Türkiye ve Arabistan devletleri ve bunlara bağlı bütün İslamcı ve etnisist güçler halkın düşmanlarının safında yer almaktadır. Bugün Suriye, Irak ve tüm bölgede İslamcı ve etnisist devletler ve güçler arasındaki bu güç savaşında halk temsil edilmemektedir. Suriye, Irak, İran ve öteki İslam-çarpması ülkelerin insanlarının erince kavuşmalarının biricik yolu İslamcı devletler ve güçleri devirip bertaraf etmek ve ABD ile Rusya’nın askeri müdahalelerine son vermektir.

 

Komünist-işçi Partisi dünyadaki bütün özgürlükçü insanları ve bütün sol ve ilerici güçleri İslamcı devletler ve güçlere ve ABD ile Rusya devletlerinin ve bölgedeki işbirlikçilerinin gerici siyasetlerine karşı mücadeleye çağırıyor.

IAP-logo2

İran Komüsist-işçi Partisi

7 Nisan 2017

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *