کارگران در هفته ای که گذشت – تنظیم کننده کارگر کمونیست
دوشنبه ۲۵ فروردین:
– بازنشستگان مخابرات همانند دوشنبه های گذشته در شهرهای کرمانشاه، سنندج، بیجار، اصفهان، تبریز در اعتراض به فقرو گرانی و چپاولگریهای حاکم و نیز بی پاسخ ماندن مطالبات خود تجمع کردند.
یکشنبه ۲۴ فروردین:
– بازنشستگان تامین اجتماعی و همچنین بازنشستگان فولاد برای پیگیری خواستهایشان در چندین شهر تجمع کردند. تجمعات بازنشستگان تامین اجتماعی در شوش، کرمانشاه، اهواز، تهران و رشت، و تجمعات بازنشستگان فولاد در اصفهان و تهران و قائمشهر برگزار شدند.
-شماری از کارگران شرکتی (ارکان ثالث – پیمانکاری) شاغل در شرکت نفت و گاز گچساران در اعتراض به عدم تبدیل وضعیت استخدامی خود به دائم و حذف پیمانکاران و خلف وعده ها مقابل محوطه دفتر مرکزی این شرکت و مهمانسرای نرگسی تجمع کردند.
-کارگران آزمونی پالایشگاه بیدبلند بهبهان در ادامه اعتراضاتشان و در اعتراض به خلف وعدههای مدیریتی در زمینهی حقوق، مزایا و رفاهیات دست از کار کشیدند. اعتصاب این کارگران از بیستم فروردین آغاز شده است.
شنبه ۲۳ فروردین:
– کارگران جوشکارپروژه ای کارخانه کاغذسازی راشا کاسپین واقع در شهرک صنعتی زنجان (شرکت پیمانکاری یسنا آرمان زندگی- مهیاز-) در اعتراض به عدم افزایش حقوقهایشان دست به اعتصاب زدند
– کارگران شرکت ایران پوپلین رشت در اعتراض به عدم دریافت حقوق اسفند ماه خود تجمع کرده و بر پرداخت منظم و به موقع مزد و مزایای شغلی خود تاکید کردند..
جمعه ۲۲ فروردین:
– اهالی روستای دهگلابی در شهرستان فلارد چهارمحال و بختیاری در اعتراض به کمبود شدید آب شرب و کشاورزی، جاده اصلی منطقه را برای چندین ساعت مسدود کردند. به گفته ساکنان، ماههاست که این منطقه با مشکل کمبود آب مواجه است
– طبق اطلاعیه سازمان تأمین اجتماعی، حقوق فروردین ماه بازنشستگان در روزهای ۳۰ و ۳۱ فروردین ماه پرداخت خواهد شد. بازنشستگان تامین اجتماعی به تاخیر در پرداخت مستمری خود اعتراض دارند. روزهای یکشنبه روز ثابت اعتراضات این کارگران در هر هفته است.
– مردم در سیستان در اعتراض به قطعی های مکرر برق دست به تجمع اعتراضی زدند. این اعتراضات در پی تداوم خاموشیهایی رخ داد که در برخی مناطق، به صورت روزانه دو مرتبه، یکبار در صبح و یکبار در شب برق قطع میشود.
پنجشنبه ۲۱ فروردین:
– با گذشت حدود یک سال از زمان بازداشت، امان جلالی نژاد، معلم و متهم سیاسی، کماکان در وضعیت بلاتکلیف در بند ۵ زندان شیبان اهواز نگه داشته شده است
چهار شنبه ۲۰ فروردین:
– جمعیت قابل توجهی از مالباختگان شرکت ریحان تاک با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل ساختمان استانداری در قزوین، علیه دزدی و چپاول صورت گرفته در این شرکت و بالا کشیده شدن پولهایشان تجع کردند.
– روز چهارشنبه ۲۰ فروردین، کارگران آزمونی (در مسیر استخدام) پالایشگاه بیدبلند بهبهان دراعتراض به سطح نازل حقوق، مالیات زیاد، تبعیض در پرداخت و وعده های توخالی دست از کارکشیدند و در محل کارشان تجمع کردند.
– در اثر برخورد شیء سختی در معدن فلورین در شهرستان بجستان براثر برخورد سنگ به سرش جان خود را از دست داد. بنا بر اخبار حکومتی ماجرا از این قرار بود که کارگروه ایمنسازی معدن در حال فعالیت در کارگاه بودند که ناگهان برق قطع میشود و وقتی کارگران میخواهند خود را به پناهگاهی برسانند از طبقه بالا سنگی بر روی سر کارگر سقوط میکند و منجر به مرگ او و مصدومیت دو کارگر دیگر میشود.
سه شنبه ۱۹ فروردین:
– نوزدهم فروردین ماه کارگران ارکان ثالث و پیمانکاری شرکت پالایش گاز فجر جم در اعتراض به بی پاسخ ماندن خواستها و معوقات مزدی خود دست به تجمع اعتراضی زدند. علاوه بر شرکت پالایش گاز فجر بسیاری از پالایشگاه نفت آبادان، شرکت ملی حفاری و مناطق نفت خیز جنوب در اهواز، نفت و گاز گچساران، سکوهای دریایی جنوب، منطقه عملیاتی لاوان و مجتمع گاز پارس جنوبی با ارسال پیامهایی برای از سرگیری اعتراضات گسترده در نفت و تدارک و برنامه ریزی آن اعلام آمادگی کرده اند. خواستهای فوری اعلام شده کارگران ارکان ثالث عبارتند از:حذف کامل پیمانکاران در نفت، افزایش دستمزد متناسب با تورم و گرانی افسارگسیخته در بازار، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، اجرای فوری مفاد رأی ۳۱۸۸ دیوان در پرداختهای مزدی، تردد ۱۴-۱۴ برای همه کارگران پشتیبانی و…
– کارگران مخابرات در شیراز نیز برای چهارمین روز در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدها و اخراجها دست به تجمع اعتراضی زدند.
– جمعی از بازنشستگان صنعت نفت با تجمع مقابل صندوق رفاه و امور بازنشستگی در امانیه اهواز، با در دست داشتن پلاکارد و سردادن شعار، خواستار رسیدگی فوری به مطالبات معیشتی، درمانی و رفاهی خود شدند.
– روز گذشته نوزدهم فروردین ماه کارزار نه به اعدام شصت و سومین هفته خود را پشت سر گذاشت و سی و هشت زندان را در بر گرفت. همزمان به سه شنبه های نه به اعدام در سی و هشت زندان خانوادههای زندانیان سیاسی محکوم به اعدام مقابل زندان اوین تجمع کردند. تجمع کنندگان با در دست گرفتن تصاویری از شاهرخ دانشورکار، وحیدبنیعامریان، ابوالحسن منتظر، مهدی حسنی، محمد تقوی، بهروز احسانی، محمدجواد وفایی ثانی و پویا قبادی و با فریاد «نه به اعدام» خواهان لغو فوری احکام اعدام عزیزانشان شدند.
دوشنبه ۱۸ فروردین:
– بازنشستگان مخابرات درادامه دوشنبه های اعتراضی در شهرهای بیجار، مریوان، بندرعباس، سنندج و تبریز در اعتراض به مشکلات معیشتی و برای پیگیری مطالباتشان تجمع کردند.
– هجدهم فروردین ماه نیز کارگران رسمی در منطقه عملیاتی لاوان برای پیگیری مطالبات خود تجمع کردند. اهم مطالبات این کارگران عبارت است از: عدم تفکیک مشاغل به تخصصی و شتیبانی بعنوان عامل ایجاد تفرقه و تحقیر کارگران، حذف سقف ناعادلانه از حقوق و مزایا در مناطق عملیاتی، اصلاح کف حقوق برای کارگران جدیدالاستخدام، عدم ادغام صندوق بازنشستگی نفت با سایر صندوق های ورشکسته بازنشستگی، حذف کامل سقف بازنشستگی و پرداخت کامل حق سنوات کارگران، مرجوع نمودن مالیاتهای کسر شده بر اساس قوانین رایج موجود، اجرای کامل ماده ده
– بازهم معادن مرگ در ایران را قربانی گرفت. در پی حادثه گازگرفتگی در معدن جواهر زغال در مهماندویه دامغان، هفت نفر در سالن معدن جانباختند. اسامی ۷ معدنچی جانباخته در این معدن عبارتند از:. مرتضی شکاری، احمد شکاری، . مهدی گیلکی، هانی گیلکی، طلاحسین ابراهیمی ، اتباع خارجی کارگران میگویند . جانباختن این عزیزان را به خانواده هایشان و به همگان تسلیت میگوییم.
در اخبار دولتی چند نفر از جانباختگان “اتباع بیگانه” معرفی شده اند. کارگران با خشم و نفرت میگویند : کارگر با هر ملیتی و هر جا بدنیا آمده باشد برای سودسرمایه تفاوتی ندارد، کارگران افغانی در کنار کارگران ایرانی به پای سود سرمایه قربانی میشوند.
اخبار حکومتی علت را جمع شدن گاز متان قید کرده بود. اما کارگران خبر دادن که این اتفاق ناگوار بدلیل کمبود اکسیژن بوده است . گویا تونل فقط ۲ درصد اکسیژن داشته است و بدون اینکه مقدار اکسیژن تست شود کارفرمایان جنایتکار کارگران را به اعماق معدن فرستادند و جانشان را گرفتند. چنین معادنی بدلیل نا امن بود باید پلمب شود .
یکی از کارگران شاغل در معادن دامغان میگوید: آنجا چند معدن فعال است، بدون اینکه یک آمبولانس و دکتر آنجا باشد. درحالیکه موظفند اینها را تهیه کنند، کارگر آسیبدیده را تا برسانند به دامغان یا شاهرود که مرده است. دو سال پیش یک کارگر حادثه دید و تا به بیمارستان برسد،)
در روز هفدهم فروردین ماه نیز در معدن باربیت مهاباد یکی از کارگرن به اسم حسن فلاح اهل روستای عبدالله آباد بدلیل ریزش آوار سنگ بر روی بدنش جان خود را از دست داد. به خانواده حسن فلاح نیز تسلیت میگوییم و پاسخ چنین جنایاتی اعتراضات گسترده است. هر سال معادن ایران قربانی میگیرند چون تجهیزات فرسوده است. به گفته کارگران حسن فلاح کارگری ۵۰ ساله، راننده بیل مکانیکی در حالیکه مشغول خاکبرداری بود دچار این حادثه ناگوار شد. .کارگران تصریح کردند علت وقوع حادثه، استمرار بارشهای چند روز اخیر و فرسودگی جداره معدن بود که باعث ریزش آن شده است.