به استقبال هشت مارس روز جهانی زن برویم- شهلا دانشفر
هشت مارس روز جهانی زن بعد از انقلاب زن زندگی آزادی رنگ و چهره دیگری بخود گرفت. چرا که این انقلاب یک انقلاب زنانه است و ما دیدیم که با قتل مهسا امینی بخاطر نداشتن حجاب، خشم و نفرت جامعه علیه ۴۶ سال حاکمیت جهنمی جمهوری اسلامی چنان فورانی پیدا کرد که شهره جهان شد و اولین انقلاب زنانه تاریخ نام گرفت.
انقلاب زن زندگی آزادی که شعار” فقر فساد گرونی، میریم تا سرنگونی” نیز یک شعار نمادین آن علیه فقر و تبعیض و بساط فساد و دزدی حاکم بود. شعاری که همین امروز با فریاد “اتحاد اتحاد علیه فقر و فساد صف اعتراض کل جامعه را متحد میکند و اینها همه مشخصه هشت مارس امسال است و مهر خود ش را به این روز زده است.
امروز ما با جامعه ای بشدت متلاطم و انقلابی روبروییم. جامعه ای که از هر گوشه و کنار آن اعتراض می بارد. ما خیزش مردم دهدشت را داشتیم. خیزشی که نوک کوهی بود که خشم و نفرت کل جامعه را از توحش و بردگی حاکم نمایندگی میکرد. ما همچنین شعاردهی های شبانه در سالگرد انقلاب ۵۷ را با فریاد مرگ بر دیکتاتور را داشتیم که خود نماد دیگری از فریاد جامعه برای سرنگونی حکومت بود. همین امروز نیز در مراسم های استقبال از نوروز شاهد مراسم های مردمی با فریاد “زن زندگی آزادی” هستیم. یک نمونه آن فریاد این شعار در مراسمی با مشارکت گسترده مردم در روستای چشمیدر از توابع سروآباد کردستان در همین روزها بود. همینطور اعتراضات گسترده کارگران، معلمان، بازنشستگان و بخش های مختلف جامعه و اعتراضات قدرتمند علیه اعدام و سرکوب را داریم که در پیشاپیش همه اعتراضات نیز حضور فعال زنان را شاهدیم. در چنین فضایی از تحرک مبارزاتی مردمی است که به استقبال هشت مارس روز جهانی زن میرویم. بازتاب این اوضاع و احوال سیاسی جامعه را به وضوع در تدارک هشت مارس و در بیانیه ها و گفتمانهای امسال می بینیم.
از هشت مارس امسال چه خبر؟
یک اتفاق مهم و تاریخی امسال گرد همایی پرشور فعالان اجتماعی در استقبال از “هشت مارس” روز جهانی زن در تهران بود. بنا بر گزارشات منتشر شده این مراسم توسط جمعی از فعالین ندای زنان ایران به همراه بیش از ۷۰ نفر از فعالین کارگری ، معلمان ، بازنشستگان ، نویسندگان ، پرستاران ، خانواده های دادخواه و فعالین مدنی و دانشجویی برگزار شد. در این مراسم چهره های شاخصی از جنبشهای اعتراضی و فعالین اجتماعی حضور داشتند و با گرامیداشت یاد مهسا امینی و دیگر جانباختگان راه آزادی، قرائت پیام ها و هم خوانی آهنگهایی به یاد نیکا شاکرمی، حدیث نجفی و حمیدرضا روحی و همه جانباختگان انقلاب ژینا و با آواز زنان و همچنین بخش شاد موزیک و رقص گروهی همراه بود. در آخر نیز مراسم با محوربت شعار ” زن زندگی آزادی ” و تاکید حضار بر اتحاد همه عرصه های مبارزاتی برای ساختن یک زندگی بهتر و با رقص و شادی به پایان رسید.
در این مراسم پیامها و سخنرانی های پرشوری داده شد که تاکیدات محوری آنها عبارت بودند از : لغو آپارتاید جنسیتی، مخالفت با اعدام و لغو همه احکام اعدام از جمله احکام شریفه محمدی پخشان عزیزی وریشه مرادی و همه کسانی که زیر تیغ اعدام هستند، اعتراض به فقر، تبعیض و محرومیت از معیشت و منزلت به عنوان درد مشترک همگان، لغو همه قوانین ضد زن، پایان دادن به قتل تحت عنوان ناموس و ازدواج کودکان به عنوان جنایت های قانونی، آزادی همه زندانیان سیاسی و دادخواهی از جانباختگان راه آزادی
اتفاق زیبای دیگر در همین راستا گرامیداشت هشت مارس در تجمع مشترک بازنشستگان در کرمانشاه در دوازدهم اسفند ماه است. این تجمع بنا بر فراخوانی از قبل اعلام شده برپا شد و در آن یکی از بازنشستگان طی سخنرانی پرشوری هشت مارس روز جهانی زن را پیشاپیش به همگان شادباش گفت و جمعیت با فریاد شعار علیه حجاب اجباری و کف زدن، سخنان وی را همراهی کرد.
این اتفاق بعد اجتماعی بودن هشت مارس در ایران را نشان میدهد . جامعه ای که یک خواست فوری آن لغو آپارتاید جنسی و جنسیتی و محاکمه سران حکومت بخاطر تمام جنایاتش است.
همین کوتاه گزارش حال و هوای هشت مارس امسال، هشت مارس زن زندگی آزادی را نمایان می سازد و در متن چنین تحرکات شورانگیزی به استقبال هشت مارس روز جهانی زن میرویم.
هشت مارس روز جهانی زن، روز جشن گرفتن پیروزی انقلاب در فتح خاکریز حجاب این پرچم آپارتاید جنسی حکومت است. با نمایش بی حجابی سراسری در همه جا، با رژه بیحجاب و بیحجابی گروهی در سطح شهرها ، در محیطهای کار ، دانشگاهها و در سطح جامعه این روز را گرامی میداریم.
هشت مارس را با فریاد نه به آپارتاید جنسی و با تجدید عهد بر سر منشور خواستهای حداقلی خود که در کوران انقلاب ژینا به نام زن زندگی آزادی انتشارش دادیم ، گرامی میداریم و با برگزاری مراسم های علنی ، مراسم هایی از نوع گرد همایی بیش از هفتاد فعال اجتماعی زن زندگی آزادی در تهران این روز به روز ی تاریخی و به نقطه عطفی در پیشروی بیشتر انقلابمان تبدیل میکنیم
هشت مارس را به روز همبستگی با پخشان عزیزی، شریفه محمدی و وریشه مرادی سه زن معترضی که در خطر اعدام هستند و نصب پوستر های آنها در همه جا گرامی میداریم. در این روز در تداوم انقلابمان با فریاد نه به اعدام، اعدام قتل عمد دولتی است و تحت هر عنوانی باید ملغی شود، این روز را به روز اعتراض سراسری علیه سرکوب و اعدام تبدیم میکنیم. در چنین مناسبتی همچنین با فریاد رسای “زندانی سیاسی آزاد باید گردد” همبستگی خود را با زنان شجاع در زندان اوین، این کانون مهم انقلاب زن زندگی آزادی و اعتراض علیه سرکوب و اعدام اعلام میکنیم.
هشت مارس را با تجمع در خیابان ها و پارک ها و پخش گل و شیرینی در میان مردم و در دانشگاهها ، مدارس، ورزشگاهها، سالنها و در مترو و با برپا کردن اکت ها و پرفورمنس هنری با ابتکارات مختلف اعتراضی وسیعا جشن میگیریم.
هشت مارس را با رقص های بی حجاب و مختلط در خیابان و در محلات و با پخش موزیک و ترانه های خوانندگان صدای ممنوعه که همین روز ها بازار احضار آنان توسط مراجع قضایی حکومت داغ شده، وسیعا جشن میگیریم.
هشت مارس را با شعاردهی شبانه در شهرهای مختلف و با فریاد مرگ بر دیکتاتور، مرگ بر حکومت ضد زن، زن زندگی آزادی جشن میگیریم.
هشت مارس را با گرامیداشت یاد مهساها ، نیکاها ، ساریناها و آرمیتاها و همه جانباختگان انقلاب زن زندگی آزادی جشن میگیریم. مزارهایشان گلباران میکنیم ، خانواده هایشان را در آغوش میگیریم و فریاد دادخواهی سر میدهیم.
هشت مارس را در میدیای اجتماعی با انتشار بیانیه های مشترک جمعی، با انتشار طومارهای اعتراضی، با طوفانهای توییتری و استوری های اعتراضی گرامی میداریم و با فریاد “اتحاد، اتحاد ، علیه فقرو فساد” کیفرخواست و اتحاد مبارزاتی خود را علیه بساط فقر و بردگی حاکم اعلام میداریم.
بدینگونه به استقبال یک هشت مارس بزرگ و با شکوه میرویم. زنده باد هشت مارس، روز جهانی زن