جنبش علیه اعدام قلپ تپنده انقلاب زن زندگی آزادی-شهلا دانشفر

#کارگر_کمونیست #نشریه_کارگری_حزب

مندرج در کارگر کمونیست ۸۶۶

جنبش علیه اعدام همه بخش های جامعه را در بر گرفته است و به کارزاری تبدیل شده که صف متحد کل بخش های معترض جامعه را علیه بساط سرکوب و اعدام حکومت به نمایش میگذارد. کارزاری که یکسرش در زندانهاست و سر دیگرش در خیابانها و در سطح جهان و امروز در کف خیابانهای پاریس با فریاد زن زندگی آزادی است. جنبشی که امروز قلب تپنده انقلاب زن زندگی آزادی است که میرود تا کل بساط جهنمی جمهوری اسلامی راجارو کند.

اعتراض وسیع اجتماعی به احکام اعدام پخشان عزیزی و وریشه مرادی و مجاهد کورکور و جوانان اکباتان نشانگر وسعت و عظمت این جنبش است. بویژه همین الان دادن حکم اعدام پخشان عزیزی به دایره اجرای احکام ولوله ای ایجاد کرده است.

در جنبش علیه اعدام امروز کارگر، معلم، هنرمند، دادخواه، کارگران سینما، ورزشکار، زندانی سیاسی همه وهمه متحد ایستاده اند و با فریاد نه به اعدام تداوم انقلاب را فریاد میزنند. شعاری که به خیابان کشیده شده و بر در و دیوار نقش بسته است. از جمله  یک موضوع اعتراض در مناسبت های مختلف، اعتراض علیه اعدامهاست. اعتراضی که خود را در بیانیه های نهادهای کارگری و اجتماعی و اکتیویستهای معترض مردمی بصورت مشترک و یا مستقل از درون زندانها و از بیرون زندان بارها و بارها بازتاب داده است. و یک بند بیانیه خواستهای حداقلی  بیست تشکل   در کوران انقلاب زن زندگی آزادی علیه اعدام بود.

یک شکل قدرتمند و بیسابقه اعتراض علیه اعدام سه شنبه های نه به اعدام بود که اکنون دامنه اش به سی زندان رسیده است و با حمایت های گسترده ای در داخل ایران و در خارج کشور روبرو شده است.

در ادامه چنین جدال بزرگی اکنون با شدت گرفتن هر روزه بساط جنایت و سرکوب حکومت، خصوصا احکام  جدید اعدام و رفتن حکم پخشان عزیزی شجاع و معترض به دایره اجرای احکام همه را به تحرک در آورده است و موجی از اعتراض به راه افتاده است. و همه این اعتراضات پاسخ دلگرم کننده ای به پدر پخشان عزیزی است که از همه‌ی کسانی که انسانیت را اساس وجدان خود قرار می‌دهند درخواست دارد که صدای دخترش باشند که در چنگال بی‌عدالتی افتاده است.

این درجه از اعتراض به حکم اعدام پخشان عزیزی و علیه اعدامها،  ابعاد گسترده جنبش نه به اعدام این قلب پر تپش انقلاب را  نشان میدهد. اعتراضاتی که کل جامعه را در بر گرفته و ابعادی جهانی دارد. اما در این هفته چه گذشت:

۱- کارزار سه شنبه های نه به اعدام دامنه اش به سی زندان کشیده شد.

در پنجاهمین هفته کارزار سه شنبه های نه به اعدام زندانهای رامهرمز و سپیدار اهواز به این کارزار  پیوستند. حمایت ها از کارزار در داخل ایران و در خارج کشور نیز گسترده تر شده است.

۲- پیامهای اعتراضی از درون زندانها:

– ۶۸ زندانی سیاسی زن و مرد در اوین و قزلحصار طی نامه ای نسبت به گسترش صدور احکام اعدام و تازه ترین موارد آن  حکم اعدام سه زندانی سیاسی پخشان عزیزی، بهروز احسانی و مهدی حسنی ابراز نگرانی کرده و بر لغو کامل مجازات غیر انسانی و ارتجاعی اعدام تاکید کردند. اسماعیل گرامی، نسرین جوادی،  ناهید خداجو، گلرخ ایرایی، محمد حبیبی از جمله امضا کنندگان آن هستند.

– مرتضی صیدی فعال کارگری، کارگر ساختمانی که بیش از دوماه است به جرم دفاع از حق تشکل یابی در بند ۸ اوین با دو سال حبس بسر میبرد،  به کارزار سه‌‌شنبه‌های نه به اعدام پیوست و دست به اعتصاب غذا زد!

– سپپده قلیان زندانی سیاسی محبوب جامعه و صدای انقلاب زن زندگی آزادی در زندان اوین طی نامه ای تحت عنوان ” قصه پخشان قصه همه ماست” بار دیگر اعتراض خود را علیه اعدام و احکام اعدام و حکم اعدام پخشان عزیزی اعلام داشت. سپیده مینویسد: ” باید با “زندگی”  به جنگ “مرگ” رفت.

– -پنج زندانی سیاسی محبوس در زندان قزلحصار شامل سپهر امام‌ جمعه، لقمان امین‌پور، محمد شافعی، سعید ماسوری و میثم دهبان‌زاده با انتشار نامه‌ای در اعتراض به تایید حکم اعدام مهدی حسنی، بهروز احسانی و پخشان عزیزی، خواستار اقدام فوری برای نجات جان این زندانیان شدند.  سعید ماسوری از زندان قزلحصار در نامه ای خطاب به نهادهای حقوق بشری بین‌المللی، با اعلام اینکه هر چهار ساعت یک اعدام را شاهدیم، نسبت به تداوم اعدام‌های گسترده در ایران و وضعیت اسفبار زندانیان هشدار داد.

– نامه احمدرضا حائری زندانی سیاسی محبوس در زندان قزلحصار نیز با نگرانی و اعتراض نوشت: “جمهوری اسلامی می‌خواهد احکام قطعی اعدام زندانیان را به سرعت اجرا کند”

-نامه ی دیگری هم در اعتراض به حکم اعدام  پخشان عزیزی  از رضا رمضان زاده از زندان اوین منتشر شده است و این اعتراضات ادامه دارد.

۳- خانواده های دادخواه یک پایه مهم جنبش علیه اعدام هستند.

– مژگان افتخاری، مادر (مهسا) ژینا امینی، در واکنش به تایید حکم اعدام پخشان عزیزی، زندانی سیاسی، در یک استوری اینستاگرامی نوشت: “فراتر از هر دیدگاه یا اختلاف نظر، زندگی و حق حیات اساسی‌ترین حق هر انسان است که باید از آن پاسداری شود.»او افزود: «حمایت از زندگی حمایت از انسانیت است.”

– مادران دادخواە در سنندج و بوکان و دیواندره  با پیامهای ویدوئویی خود در اعتراض بە حکم اعدام پخشان عزیزی و وریشە مرادی صدای دادخواهی را بلند کردند.

– پنج مادر دادخواه به اسامی شعله پاکروان مادر ریحانه جباری، رحیمه یوسف‌زاده مادر نوید بهبودی جان‌باخته آبان ۹۸، محبوبه رمضانی مادر  پژمان قلی‌پور جان باخته آبان ۹۸ و مریم دیور مادر ابوالفضل میرعطایی همراه سالی وزیری فعال حقوق بشر در یک پیام ویدیویی خواستار توقف حکم غیرانسانی اعدام بچه‌های اکباتان، مجاهد کورکور، عباس دریس و سایر زندانیان زیر تیغ اعدام شدند.

– مادران دادخواه میلاد معروفی، امجد عنایتی، شهریار محمدی، هیوا جان جان، ابراهیم شریفی‌فر، هژار مام خسروی، از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ بوکان، با انتشار پیامی ویدیویی ضمن حمایت از پخشان عزیزی و وریشه مرادی، خواهان لغو حکم اعدام آنان شدند.

– مادر دادخواه نوید بهبودی  طی استوری ای مخالفت و اعتراض خود را علیه اعدامها با هشتگ مجاهد کورکور و بچه های اکباتان اعلام داشت.

– گوهر عشقی این سمبل مقاوم جنبش زن زندگی آزادی و علیه اعدام نوشت: ما در سوگ نمی‌نشینیم که زنجیرهای شما را به رسمیت بشناسیم؛ ما فریاد می‌زنیم، چون محمدمهدی کرمی‌ها به ما آموختند که آزادی نه‌تنها حق، که فریضه‌ای مقدس است. ما ادامه می‌دهیم، چون خون محمد حسینی‌ها هنوز بر دیوارهای خیابان‌های این وطن جاری است. آری، ما سکوت نمی‌کنیم، چون سکوت، شراکت با جنایت است. هر چوبه داری که برپا می‌کنید، بر قامت پوسیده شما سایه می‌افکند. آزادی نزدیک است، و هیچ طنابی نمی‌تواند خیزش مردم را به زانو درآورد.این راه تا پیروزی ادامه دارد. با یاد محمد حسینی و محمدمهدی کرمی و پدر دربند ماشاالله کرمی .محمد حسینی . او در پیامی دیگر اعتراض خود را به حکم اعدام پخشان عزیزی و وریشه مرادی اعلام داشت.

– مادر جانباختە  پیمان منبری بە حکم اعدام پخشان عزیزی و وریشە مرادی اعتراض کرد و خواستار لغو این احکام شد.

– در دیواندره نیز همسر دادخواە حبیب اللە فتحی بە حکم اعدام پخشان عزیزی و وریشە مرادی خواستار اعتراضات علیه اعدام و احکام اعدام از سوی نهادها، و فعالین اجتماعی شد.

– پتی شنی در اعتراض به حکم اعدام پخشان عزیز منشتر شده که  تاکنون ۳۷۶۸ نفر از دادخواهان،فعالان حقوق زنان، وکلا، فعالان جنبش زن زندگی آزادی، فعالان حقوق کودکان، فعالان کارگری، معلمان، بازنشستگان، نویسندگان، پرستاران، شعرا، آسیب دیدگان چشمی جنبش زن زندگی آزادی،هنرمندان،فعالان محیط زیست و مردم آزادیخواه آنرا امضا کردند و امضا ها ادامه دارد.

–  انجمن صنفی معلمان کُردستان (سنندج، سقز و زیویه، مریوان و سرآباد) بیانیه ای در محکومیت حکم اعدام پخشان عزیزی و با تاکید بر لغو مجازات اعدام انتشار دادند.

– کانون نویسندگان ایران گزارش خواندنی ای از افزایش اعدامها و ادامه کارزار سه شنبه های نه به اعدام انشار داده  و در آن  از گسترش کارزار سه شنبه های نه به اعدام ، ادامه آن و واکنش ها و بازتاب های وسیع داخلی و بین المللی نوشتند و پیام خود را  با جمله “به امید الغای ابدی مجازات جبران‌ناپذیر و ضد بشری ِ اعدام” پایان دادند.

– جعفر ابراهیمی در نامه ای خطاب به معلمان بر مبارزه علیه اعدام تاکید کرد و نوشت:  وظیفه ما این است که از هرگونه تفکیک عقیدتی، سیاسی، ملیتی و جنسیتی در موضوع اعدام فاصله بگیریم و با هر شکلی از اعدام مخالفت کنیم. بدون شک، همان‌طور که زندانیان اعتصابی در کارزار “سه‌شنبه‌های نه به اعدام” تأکید کرده‌اند، تنها راه توقف ماشین اعدام، اتحاد و عمل جمعی است. اگرچه این مسیر دشوار است، اما با کنار گذاشتن رفتارهای فرقه‌گرایانه و اتخاذ رویکردی انسانی و جمعی، می‌توان به نتیجه رسید.

– جمعی از دانشجویان فعلی و سابق دانشگاه خواجه نصیر در اعتراض به حکم ناعادلانه اعدام وحید بنی عامریان و ۵ زندانی سیاسی دیگر بیانیه ای دادند و خواستار لغو این احکام شدند.

– چهار تشکل و گروه مستقل کارگری از جمله سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه -گروه اتحاد بازنشستگان-کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری -کارگران بازنشسته خوزستان  طی بیانیه ای حکم اعدام پخشان عزیز و اعدامها را محکوم کردند.

– پروین محمدی فعال کارگری در محکومیت احکام اعدام پیامی داد و نوشت با اشاره به احکام اعدام پخشان عزیزی، وریشه مرادی،  مجاهد کور کور، عباس دریس و بچه های اکباتان و عزیزان دیگری که در صف اعدام قرار دارند ، خواستار لغو فوری این احکام و پایان دادن با مجازات شنیع اعدام شد.

– سروناز احمدی فعال دفاع از حقوق کودک و زندانی سابق نیز با شعری زیبا حمایت خود را از پخشان عزیزان اعلام داشت و بر لغو مجازات اعدام او و اعدامها تاکید کرد. و  مهرداد امین وزیری فعال کارگری و حقوق زنان طی پیامی صدای اعتراض خود را علیه اعدام و احکام اعدام پخشان عزیزی و وریشه مرادی بلند کرد و خواستار لغو این احکام شد.

-جمعی از ادیبان، نویسندگان و هنرمندان کُردستان نیز طی بیانیه در اعتراض به صدور حکم اعدام وریشه مرادی و پخشان عزیزی، اعتراض کرده و بر پایان دادن به اعدامها تاکید کردند.

-علاوه بر همه این فعالیتها طوفانهای توییتری،  گرافیت های اعتراضی علیه اعدامها و شعارنویسی ها بر دیوارهای شهرها بازتاب جنبش قدرتمند علیه اعدام است.

– یک شکل زییای اعتراض علیه اعدام ها و احکام اعدام ترانه مشترکی بود که خوانندگانش توماج صالحی خواننده محبوب مردمی که خود قبلا حکم اعدام داشت به قدرت جنبش علیه اعدام حکمش لغو و از زندان آزاد شد و افراسیاب است. با عنوان ” برای پایان یافتن رنجِ بشر و زنده‌ ماندن انسانیّت “…

-جعفر پناهی کارگردان سینما نیز در اعتراض به اعدام ها حرف و سخن جامعه را بیان کرد و گفت: «اعدام‌‌ها بیانگر فروپاشی سیاسی، ایدئولوژیک و اقتصادی نظام جمهوری اسلامی است»

و بالاخره اینکه هشتگ اعدام نکنید، پخشان عزیزی در زیر بیانیه های خبری شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت و ارکان ثالث است که شکلی از اتحاد و همبستگی با این جنبش است. تشکلهایی که قبلا از  امضا کنندگان طومارهای اعتراضی علیه اعدام بوده اند.

و اما بر گردیم به کارزار سه شنبه های نه به اعدام که هر هفته با پیامی گفتمانی را جلو می آورد.

اعضای این کارزار پیام این هفته خود را از  آمار تکاندهنده اعدامها و احکام اعدام شروع کردند. بر اتحاد مبارزاتی همه خانواده های دادخواه علیه اعدام تاکید کردند. به مناسبت سالگرد شلیک جنایتکارانه جمهوری اسلامی به هواپیمایی اوکراینی ضمن تسلیت به خانواده های قربانیان این فاجعه هولناک از آنان خواستند که به سه شنبه های نه به اعدام بپیوندند. و در این مناسبت ما دیدیم که خانواده های آبان ۹۸ کنار خانواده های قربانیان هواپیمایی اوکراینی قرار گرفتند.

اعضای این کارزار در این هفته همچنین از همه مردم در ایران و در سطح جهان خواستار شدند که وسیعا به کارزار سه شنبه های نه به اعدام بپیوندند و  بر متحد شدن خانواده های دادخواه علیه اعدام با هم و پیوستن آنها به کارزار نه به اعدام تاکید کردند.

در پیام هفته قبل این کارزار نیز دو نکته مهم و قابل توجه بود. یکی هشدار آنها به جنایاتی چون مجاز کردن بی‌حس کردن اعضای بدن (دست و پا) برای متهمان سرقت و محاربه از سوی قوه قضاییه است و نوشتند:  بسیاری از این متهمان سرقت، قربانی فساد ساختاری، تبعیض طبقاتی، دزدی و اختلاس‌های نجومی حاکمان و وابستگان به حکومت هستند.

دیگری هشدار به صدور مجازات تعدادی از زندانیان زن در زندان قرچک به اتهام روابط نامشروع به مجازات قرون وسطایی سنگسار بود.  و تاکید کردند که سکوت در برابر چنین فجایعی، همراهی با آن به حساب می‌آید.و باید علیه این توحش و بربریت ایستاد.

در پیام آنها به  فشار به وکلایی که پرونده زندانیان سیاسی و محکومین به اعدام را عهده دار میشوند اشاره شده  است. -به تایید حکم اعدام مجاهد کورکور برای دومین بار اشاره و احکام پخشان عزیزی و وریشه مرادی و جوانانان اکباتان و دیگر احکام اشاره شده است و بر محاکمه آمران و عاملان این اعدام‌ها، کشتارها و سرکوب‌ها بعنوان بزرگ‌ترین جنایتکاران علیه بشریت تاکید کردند.

اعضای کارزار در هفته پنجاهم، زندانهای زیر را در بر میگیرد:زندان اوین (بند زنان، بند چهار و هشت)، قزلحصار (واحد دو و چهار)، مرکزی کرج، تهران بزرگ، خورین ورامین، اراک، خرم‌آباد، اسدآباد اصفهان، دستگرد اصفهان، شیبان اهواز، نظام شیراز، بم، کهنوج، طبس، مشهد، قائمشهر، رشت (بند مردان و زنان)، رودسر، اردبیل، تبریز، ارومیه، سلماس، خوی، نقده، سقز، بانه، مریوان، کامیاران، سپیدار اهواز، زندان رامهرمز

اعتراض علیه اعدام ، فریاد قدرتمند ادامه انقلاب زن زندگی آزادی است. مقابله با اعدام و عقب زدن حکومت یک قدم مهم عقب زدن حکومت برای سرنگونی آنست. و این قدم را باید متحد برداشت. در کنار این حرکت متحد اعتراضی سراسری، اعتصاب عمومی در کردستان، اعتصاب عمومی سراسری، تجمعات سراسری از سوی بخش های مختلف جامعه یک راهکار مهم و حیاتی است.  لیست حمایت ها نشان دهنده ظرفیت  به میدان آمدن وسیع مردم در این نبرد است. با اتحاد سراسری برای نفی عملی اعدام به میدان آییم.

 

#کارگر_کمونیست #نشریه_کارگری_حزب