کارگران در هفته ای که گذشت – تنظیم کننده کارگر کمونیست
دوشنبه ۱ بهمن:
– بازنشستگان مخابرات برای پیگیر ی مطالبات خود در ۱۵ شهر اصفهان، ایلام، کرمانشاه، ارومیه، تهران، اهواز، بیجار، رشت، خرم آباد، شهرکرد، قائمشهر، زنجان، همدان، سنندج و تبریز تجمع کردند.
– معلمان جمعیت قابل توجهی از بازنشستگان معلم ۱۴۰۲ برای نهمین بار و جهت پیگیری مطالبات خود در تهران مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند
-کارگران صنایع چوب و کاغذ ایران (چوکا) برای چندمین بار پیاپی طی دو هفته گذشته در اعتراض به تعویق سه ماه دستمزد و مشکلات محاسبه سوابق سختی کار بازنشستگی ۹۱ نفر از کارگرن و بی پاسخ ماندن مطالباتشان مقابل این مجتمع تجمع کردند. تجمع قبلی آنها در ۲۹ دی برگزار شد.
یکشنبه ۳۰ دی :
– بازنشستگان تامین اجتماعی و فولاد برای پیگیری مطالباتشان در شهرهای شوش، کرمانشاه، اهواز و تهران تجمع کردند .و بازنشستگان معدن در کرمان تجمع داشتند.
-پرستاران مالباخته سهامدار پروژه ی پرستاری “ایمان” مشهد در برابر سازمان مرکزی نظام پرستاری در تهران در اعتراض به بالا کشیده شدن سپرده هایشان دراین پروژه تجمع کردند.
شنبه ۲۹ دی:
– تانکرداران در مرزقصرشیرین و باشماق در مریوان، در اعتراض به قیمت پایین کرایه و جریمه بالای گازوییل و مشکلات معیشتی خود دست به اعتصاب و تجمع زدند.
جمعه ۲۸ دی:
– بنا بر گزارش منتشر شده از سوی شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان فشارهای امنیتی بر معلم زندانی امان جلالینژاد شدت یافته است. او از فروردین امسال تاکنون در زندان شیبان اهواز بسر میبرد و به تازگی پس از انتشار مصاحبه فرزانه زیلابی وکیل وی درخصوص وضعیت مبهم پرونده و عدم وجود ادله کافی برای اتهامات، نامه تردد او به بخش فرهنگی زندان لغو شده و امکان دسترسیاش به کتابخانه مرکزی را نیز گرفتهاند. بعلاوه اخیرا تماسهای تلفنی امان جلالی نژد را محدود کرده اند و حتی در ملاقات با پدر و مادر سالخوردهاش که در ۹ ماه اخیر با وجود بیماریهای بسیار به دلیل بطول کشیدن دادرسی در اهواز سرگردان بودهاند توسط عوامل حفاظت زندان، همراهی میشوند. شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگی ضمن اعلام این خبر حمایت خود را از این معلم زندانی اعدام کرده و مینویسد: ” تشدید سیستماتیک فشارهای امنیتی هرگز مانع پیگیری مطالبات مشروع و قانونی معلمان نخواهد شد.”
پنجشنبه ۲۷ دی:
– کارگران شرکت پانیا پرتو کهربای اندیمشک در اعتراض به تعویق پرداخت سه ماه دستمزد و حق بیمه، نپرداختن بیمه سختی کار به آنان و غذا و ندادن فیش حقوق، اعتصاب کردند و در مقابل فرمانداری تجمع کردند. به دنبال این اعتصاب مسئولان شرکت که از حمایت نهادهای حکومتی و نماینده مجلس حسنوند برخوردار هستند در شیفت شب از ورود کارگران به کارخانه به بهانه تعطیلی جلوگیری کردند. اعتراضات کارگران اما همچنان ادامه دارد.
چهارشنبه ۲۶ دی:
– یازده تشکل از معلمان طی بیانیه ای حمایت خود را از کارزار سهشنبههای نه به اعدام اعلام داشتند و اعتراض شدید خود را نسبت به تأیید احکام اعدام زندانیانی همچون مجاهد کورکور، پخشان عزیزی، مهدی حسنی و بهروز احسانی ابراز کرده و بر اتحاد، همبستگی و عمل جمعی بعنوان تنها راه توقف روند اعدامها تاکید کردند.اسامی این تشکلها عبارتند از: انجمن صنفی فرهنگیان اسلامآباد غرب، کانون صنفی معلمان اسلامشهر، کانون صنفی فرهنگیان شهرستان الیگودرز، کانون صنفی معلمان استان بوشهر، کانون صنفی معلمان ایران (تهران)، انجمن صنفی معلمان فارس، انجمن صنفی معلمان کوردستان – سنندج، انجمن معلمان کوردستان – سقز و زیویه، انجمن صنفی معلمان کوردستان – مریوان و سروآباد، کانون صنفی فرهنگیان استان مازندران، انجمن صنفی فرهنگیان شهرستان هرسین.
قبلا نیز شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با صدور بیانیهای اعلام کرده بود که سکوت در برابر چنین احکام ظالمانهای، به معنای همراهی با بیعدالتی و ظلم است. به اسامی
– ساکنان منطقه کارزان استان ایلام در اعتراض به آلودگی محیط زیست و خطر افزایش بیماریهایی مانند سرطان در اثر آلایندگی هایی که کارخانه سیمان ایجاد میکند دست به تجمع زدند و راهپیمایی کردند.
سه شنبه ۲۵ دی:
– مردم در شهر اراک برای پنجمین بار در اعتراض به مازوت سوزی تجمع و راهپیمایی داشتند و شعار می دادند:” مازوت سوزی جنایته، سکوت ما خیانته!”. در جلوی صف تظاهرات کنندگان بنر “اراک هوا ندارد” برجسته بود.
– ا اتحادیه آزاد کارگران ایران طی بیانیه ای پیرامون حکم اعدام زندانیان سیاسی، همبستگی خود را با کارزار سهشنبههای نه به اعدام که دامنه اش به ۳۴ زندان کشیده شده است، اعلام داشت.
دوشنبه ۲۴ دی:
– پرستاران و کادر درمان بیمارستان “خاتم الانبیاء” در شوشتر در اعتراض به پرداخت نشدن اضافه کار و دیگر مطالبات خود تجمع و اعتراض کردند. پرستاران در بیمارستانهای مختلف به تبعیضات و شرایط کار و حقوق خود اعتراض دارند.
-بازنشستگان مخابرات همچون دوشنبه های گذشته بری پیگیری مطالبات خودشان در شهرهای شیراز، کرمانشاه، اهواز، تهران، سنندج، اصفهان، ایلام، ارومیه، مریوان، تبریز، رشت، همدان، شهر کرد تجمع کردند.
– متقاضیان مسکن ملی برای چندمین روز متوالی در اعتراض به افزایش اقساط وام و چپاولگری های حاکم مقابل استانداری و فرمانداری تجمع کردند.
– معلمان بازنشسته ۱۴۰۲ در تهران برای پیگیری مطالبات خود تجمع کردند