کارگران در هفته ای که گذشت – تنظیم کننده کارگر کمونیست
دوشنبه ۱۵ بهمن:
– بازنشستگان مخابرات در ادامه دوشنبه های اعتراضی در شهرهای مختلفی تجمع کردند. این تجمعات در این هفته در شهرهای تبریز، کرمانشاه، ایلام، بیجار، تهران، اهواز، خرم آباد، شهرکرد، مریوان، زنجان، شیراز، و سنندج برگزار شدند.
-کارگران شرکت چرخشگر تبریز در اعتراض به مشکلات معیشتی و خلف وعده ها دست به اعتصاب زدند.
– در این روز در همدان نیز اعضای پروژه مسکن ملی ۴۸۰ واحدی شهرک فرهنگیان که از سال ۱۳۹۹ منتظر تکمیل پروژه هستند تجمع کردند.
-نیروهای بنیاد مسکن و اداره راه و شهر سازی در همراهی با دهها نیروی نظامی و امنیتی و با دستکم ۳۰ دستگاه خودرو سبک و ماشینآلات سنگین به این روستا یورش برده و اقدام به تخریب منازل مسکونی شهروندان کردند.
یکشنبه ۱۴ بهمن:
-کارگران ارکان ثالث در سکوی کیو وان (Q1) و چند سکوی فرعی دیگر در اعتراض به رای ۳۱۸۸ و اجرای نادرست و ناقص طبقه بندی مشاغل، تجمع اعتراضی برگزار کردند.
– بازنشستگان تامین اجتماعی در ادامه یکشنبه های اعتراضی خود در شهرهای اهواز، شوش و رشت تجمع کردند.
– بازنشستگان زغال سنگ کرمان در مقابل اداره امور بازنشستگی این شهر و بازنشستگان فولاد در اعتراض به وخیم شدن هر روز ه وضع معیشتی خود و پاسخ نگرفتن خواستهایشان در اصفهان ، اهواز، قائمشهر و تهران مقابل صندوق بازنشستگی تجمع کردند .
– مالکان اراضی فاز ۲ شهرک خاوران تبریز در اعتراض به عدم پاسخگویی به مشکلات خود در مقابل مقر ریاست جمهوری اسلامی در خیابان پاستور تجمع کردند.
-جمعیت بزرگی از غارت شدگان کینگ مانی و یوتیبایت شرکت باران گستران در تهران با فریاد مسئول “بیکفایت استعفا، استعفا” صدای اعتراض خود را علیه چپاولگریهای آشکار حکومتیان بلند کردند.
-کشاورزان چغندرکار نقده در استان آذربایجان غربی صورت گرفت. این کشاورزان در اعتراض به پرداخت نشدن بهای چغندرهای خود و پاسخ نگرفتن خواستهایشان مقابل کارخانه ی قند تجمع کردند.
شنبه ۱۳ بهمن:
– بهورزان و کادر بهداشت در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات خود و بی پاسخ ماندن دیگر مطالباتشان مقابل ساختمان قرشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تجمع کردند.
– طبق گزارشات منتشر شده در شبکه های اجتماعی، گروهی از زنان زندانی سیاسی در زندان اوین، به دلیل تحصن و اعتراض به انتقال دو زندانی سیاسی بهروز احسانی و مهدی حسنی محکوم به اعدام به زندان قزلحصار، ممنوع الملاقات شدند. این محرومیت توسط هدایت الله فرزادی رئیس زندان اوین به این زندانیان ابلاغ شده و از ۱۴ بهمن آغاز میشود و شامل محرومیت از ملاقاتهای کابینی و حضوری است. اسامی زندانیان این زندانیان عبارتند از: آذر کوروندی، ریحانه انصاری، فروغ تقی پور، شیوا اسماعیلی، مریم یحیوی، گلرخ ایرایی، سکینه پروانه، زهرا صفایی، مرضیه فارسی، طاهره نوری، مطهره گونه ای، ناهید خداجو، الهه فولادی، نسرین خضری، آنیشا اسداللهی، و سمانه اصغری.
جمعه ۱۲ بهمن:
– – بیش از بیست روز از بازداشت طارق کعبی اهل شهرستان شوش از توابع استان خوزستان و از کارگران هفت تپه، توسط نیروهای امنیتی و تاکنون اطلاعی از سرنوشتش در دسترس نیست. و این موضوع موجب نگرانی خانواده و همکارانش شده است.
طارق کعبی روز چهارشنبه ۱۹ دیماه در حال رفتن به محل کارش در شرکت هفت تپه در داخل سرویس شرکت توسط ماموران اطلاعات بازداشت شد.
پنجشنبه ۱۱ بهمن:
– ۱۱ بهمن کارگران ارکان ثالث شاغل در شرکت نفت فلات قاره لاون در ادامه اعتراضات خود دست به اعتصاب و تجمع زدند. در رابطه با این خبر شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت (ارکان ثالث) مینویسد: ” همکاران در لاوان در همبستگی و همصدایی با همکاران دیگرمان در شرکت پالایش گاز فجر جم که در روزهای گذشته با دست کشیدن از کار، راهپیمایی و شعاردهی بر خلاف خواست انجمنهای صنفی و اتحادیه های دولت ساخته که تماماً در خدمت به بالایی ها و مناسباتشان در این روزها قصد داشته اند اعتراضات ما کارگران معترض به شرایط غیر قابل تحمل اقتصادی و ناتوانی در تهیه اولین نیازهای زندگی، را به سکوت بکشانند، دست از کار کشیده و با برگزاری تجمع، اعتراض خود را نسبت به عدم تحقق خواسته ها و شرایط موجود اعلام نمودند”.
– مردم اراک و مارش زیبای آنها در خیابانهای شهر علیه مازوت سوزی است که جان و زندگی مردم را به خطر انداخته است. در این روز مردم با کوبیدن پا بر زمین و شعار “وزیر نفت و نیرو، استعفاء، استعفاء ” صحنه پرشوری از اعتراض را آفریدند. آلودگی هوا و جنایت مازوت سوزی معضلی سراسری است. با تکثر تجربه مردم اراک و تجمعاتی از نوع تجمعات مردم در این شهر در همه شهرها با این سیاست جنایتکارانه حکومت باید مقابله کرد.
چهارشنبه ۱۰ بهمن:
– بدنبال اعتراضات بسییار آخرین فرد از کارگران اخراجی گروه ملی فولاد اهواز سر کارشان بازگشتند.
لازم به یادآوری است که در اسفند سال ۱۴۰۲ بیش از ۲۵ نفر از کارگران معترض گروه ملی فولاد اهواز که در جریان اعتراضات قدرتمند این کارگران به سطح نازل حقوقها و اجرا نشدن طبقهبندی مشاغل به دستور مدیرعامل سابق این مجموعه اخراج شدند که در نتیجه اعترات کارگران این شرکت و چندین تحصن از سوی کارگران اخراجی سرانجام سر کار بازگشتند.
– در پی تمدید نکردن مرخصی شش روزهی هاشم خواستار معلم معترض به زندان وکیل آباد مشهد برگشت. هاشم خواستار طی شش روز مرخضی اش برای ناراحتیهای چشمی و گوش و همچنین دندان به پزشکان معالج مراجعه کرده بود و در پی عدم تمدید مرخصی اش ادامه کار درمانی او متوقف ماند. و این موضوع موجب نگرانی خانواده شده است.
سه شنبه ۹ بهمن:
– مردم در اراک در ادامه تجمعات اعتراضی مکرر خود علیه آلودگی هوا و مازوت سوزی که جان و سلامت مردم را به خطر می اندازد دست به تجمع زدند.
دوشنبه ۸ بهمن:
-بازنشستگان مخابرات به روال هر دوشنبه در شهرهای مختلف تجمع کردند. این تجمعات در این هفته در شهرهای تهران، اصفهان، کرمانشاه، ایلام، تبریز، سنندج، اهواز، و زنجان برپا شد. یک محور اصلی اعتراضات و شعارهای بازنشستگان مخابرات در شهرهای مختلف علیه سهامداران عمده مخابرات یعنی ستاد اجرایی و تعاون سپاه است.
-کشاورزان اصفهان در خوراسگان در اعتراض به یوش وحشیانه سرکوبگران به تجمع شان در روز گذشته و دستگیری یکی از کشاورزان معترض تجمع کردند و خواستار آزادی وی شدند. اعتراض آنان به مشکل حقابه و وضعیت بد کاری و معیشتی است.
-کارگران ارکان ثالث شرکت پالایش گاز فجر جم با تجمع و راهپیمایی و در دست داشتن بنرهای اعتراضی تجمع کرده و پیگیر مطالبات خود شدند.
– کارگران رسمی عملیاتی جنوب شاغل در شرکت نفت فلات قاره در منطقه لاوان در ادامه اعتراضاتشان بار دیگر دست به تجمع زدند. افزایش حقوقها، حذف تفکیک مشاغل در مناطق عملیاتی و خارج نمودن فوق العاده های مناطق عملیاتی از سقف حقوق از جمله خواستهای فوری این کارگران است.
– در این روز همچنین شماری از مردم جویای کار در روستای دیل از توابع گچساران با سر دادن شعار و برافراشتن بنرهایی در اعتراض به بیکاری و عدم استخدام خود در پتروشیمی گچساران تجمع کردند. مردم میگویند رانت خواران همه پستها را اشغال کرده و سهم ما آلودگی محیط زیست است.
دوشنبه ۸ بهمن:
-بازنشستگان مخابرات به روال هر دوشنبه در شهرهای مختلف تجمع کردند. این تجمعات در این هفته در شهرهای تهران، اصفهان، کرمانشاه، ایلام، تبریز، سنندج، اهواز، و زنجان برپا شد. یک محور اصلی اعتراضات و شعارهای بازنشستگان مخابرات در شهرهای مختلف علیه سهامداران عمده مخابرات یعنی ستاد اجرایی و تعاون سپاه است.
-کشاورزان اصفهان در خوراسگان در اعتراض به یوش وحشیانه سرکوبگران به تجمع شان در روز گذشته و دستگیری یکی از کشاورزان معترض تجمع کردند و خواستار آزادی وی شدند. اعتراض آنان به مشکل حقابه و وضعیت بد کاری و معیشتی است.
-کارگران ارکان ثالث شرکت پالایش گاز فجر جم با تجمع و راهپیمایی و در دست داشتن بنرهای اعتراضی تجمع کرده و پیگیر مطالبات خود شدند.