کارگران در هفته ای که گذشت – تنظیم کننده کارگر کمونیست

#کارگر_کمونیست #نشریه_کارگری_حزب

مندرج در کارگر کمونیست ۸۷۷

دوشنبه ۱۱ فروردین: 

–  دور جدید اعتراضات کشاورزان در اصفهان که از ۳ فروردین آغاز شد، ادامه دارد. کشاورزان به خلف وعده ها و مافیای آب و ناپدید شدن  ۲۸۰ میلیون مترمکعب آب اعتراض دارند.

یکشنبه ۱۰ فروردین: 

– کشاورزان شرق و غرب اصفهان از ورزنه تا رودشت‌ و اطراف در ادامه مبارزات هر روزه خود و برای پیگیری مطالباتشان با تراکتورها به خیابان آمدند و فریاد اعتراض سر دادند. در این روز نیروهای یگان ویژه  با باتوم و خشونت دست به یورش زدند و کشاورزان  ایستادند و نشان دادند که  مصممانه پیگیر مطالباتشان هستنند.  کشاورزان اعلام کردند که از آغاز صبح فردا یازدهم فروردین جلو ی سازمان آب تجمع خواهند کرد. اعتراض کشاورزان به وضع بد کاری و معیشتی و مافیای آب است و خواست فوری آنها حقابه و بازگردانده شدن  آب زاینده رود است.

– – بنا بر فراخوانی از قبل اعلام شده  بازنشستگان تامین اجتماعی در رشت در ادامه اعتراضاتشان در اولین یکشنبه هفته آغاز سال ۱۴۰۴ دست به تجمع زدند.  بازنشستگان با شعارهای ” کارگر زندانی آزاد باید گردد، معلم زندانی آزاد باید گردد“ اعتراض خود را به سرکوبگریهای حاکم اعلام کردند.

 شنبه ۹ فروردین: 

– فشارهای امنیتی بر روی فعالین کارگری و اجتماعی در سنندج این کانون داغ مبارزاتی مردمی شدت گرفته است.  از جمله  بر اساس ابلاغیه شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج،  شیث امانی کارگر بازنشسته نساجی کردستان و از اعضای هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران به دادگاه احضار شده است و می باید روز سه شنبه ۱۹ فروردین ماه ۱۴۰۴ در آنجا حاضر شود.

– شهر اصفهان شاهد ادامه تجمعات اعتراضی بر سر وضعیت زاینده‌رود است. در حالی که چند روز پیش مسئولان از رهاسازی آب در این رودخانه خبر داده بودند، تاکنون هیچ اقدامی در این راستا صورت نگرفته و زاینده‌رود همچنان خشک باقی مانده است.

کشاورزان سخت‌کوش می‌گویند این وعده‌ها تنها تلاشی برای آرام کردن موقت اعتراضاتشان بوده و هیچ نتیجه‌ای در پی نداشته است.زمین‌های کشاورزی در حال نابودی است و معیشت خانواده‌ها به خطر افتاده، اما پاسخی جز سکوت از سوی مقامات دریافت نکرده‌اند.اعتراضات کشاورزان ادامه دارد و آن‌ها اعلام کرده‌اند تا زمانی که حقشان برای دسترسی به آب زاینده‌رود محقق نشود، از پای نخواهند نشست. زاینده‌رود که برای مردم این منطقه بیش از یک رودخانه، بلکه شریان حیات محسوب می‌شود، اکنون به نمادی از مطالبات برآورده‌نشده تبدیل شده است.

جمعه ۸ فروردین: 

– ۳۰۰ کارگر کارخانه سیمان کارون صدای اعتراض خود را به قراردادهای شرکتی این شکل برده وار کار اعلام کردند. این کارگران خواستار پایان یافتن قراردادهای موقت پیمانی و استخدام رسمی خود در شرکت هستند. این کارگران همچنین به سطح نازل حقوقها و تبعیض ها اعتراض دارند و خواستار اجرای فوری طرح طبقه بندی مشاغل که میتواند بهبودی در مزد آنها ایجاد کند ، هستند.

پنجشنبه ۷ فروردین: 

– کشاورزان اصفهان امروز پنج‌شنبه هفتم فروردین بار دیگر با برگزاری تجمعی اعتراضی، خواستار احقاق حقوق خود در زمینه حق‌آبه و بازگشایی رودخانه زاینده‌رود شدند. اعتراض کشاورزان به مافیای آب و خشک شدن زاینده رود و عدم پاسخگویی به مشکلات معیشتی و کاری شان است.

– در پی اخراج ۱۰ کارگر دیگر از معدن تیتانیوم کهنوج، کارگران این شرکت معدنی دست به اعتراض و اعتصاب زدند.

چهار شنبه ۶ فروردین:

– کارگران فصلی نی بر شرکت نیشکر هفت‌تپه  در اعتراض به اخراجها و از دست دادن شغل خود دست به تجمع زدند. این  حرکت اعتراضی مورد یورش حراستی ها قرار گرفت و بین کارگران فصلی نی بر با حراستی ها که مقابل درب شرکت تجمع داشتند درگیری صورت گرفت و از هر دو طرف تعدادی زخمی شدند و حراستی ها به تعدادی از وسایل نقلیه کارگران در پارکینگ شرکت آسیب وارد کردند. در این میان دستکم پانزده نفر از کارگران فصلی توسط نهادهای امنیتی بازداشت شدند. این حمله وحشیانه بر خشم و نفرت کارگران و فضای اعتراض در این شرکت شدت داده است.

اسامی برخی از بازداشت شدگان: میرزا مهرابی، کیماس درقاعدی، داودی، اسکندر براتی، حسینعلی نوروزی، محمدیار نوروزی، نوراله نوروزی و حسن داودی.

– جمعی از بازنشستگان با خانواده‌ی اسماعیل گرامی دیدار نوروزی داشتند.  دیدارهای همبستگی با خانواده های زندانیان سیاسی شکلی از اتحاد مبارزاتی علیه زندان و امنیتی کردن مبارزات است.

-بنا بر خبرهای منتشر شده مرتضی صیدی، فعال کارگری که از روز پنجم فروردین در اعتراض به انتقال خود به بند قرنطینه زندان اوین دست به اعتصاب غذا زده بود، بعد از بازگردانده شدنش به بند چهار زندان اوین اعتصاب غذای خود را خاتمه داد.

سه شنبه  ۵ فروردین: 

– در اثر تصادف وانت حامل کارگران کشاورزی در محور جاده شوش –  فتح‌المبین(نزدیک به روستای زعن) در استان خوزستان با یک خودروی دیگر ۹ کارگر کشاورزی (۷ زن و ۲ مرد) مصدوم و به بیمارستان نظام‌مافی شوش منتقل شدند. جاده های نا امن و استفاده از خودروهای اسقاطی ناامن برای نقل و انتقال کارگران همواره خطر آفرین بوده و هر روز قربانی میگیرد. این موضوع از جمله موضوعات اعتراضی کارگران است.

– جمعی از کارگران نیشکر هفت تپه طی بیانیه ای بر سر دستمزد و علیه تصمیم جنایتکارانه شورای عالی کار و مصوب کردن حداقل دستمزد شش بار زیر خط فقر اعتراض خود را اعلام داشتند. در بخشی از این بیانیه چنین آمده است: ” ما کارگران شاغل درشرکت کشت وصنعت نیشکر هفت تپه، اعلام می‌کنیم که حداقل دستمزد در مذاکرات مزدی را تنها با حضور نمایندگان واقعی و مستقل طبقه کارگر مطابق با هزینه های واقعی سبد معیشت و افزایش آن در طول سال برسمیت میشناسیم .  تعیین مزد وحقوق بر مبنای هزینه های واقعی سبد معیشت و پایان دادن به فقر و بردگی خواست همه مردم است. ما همصدا با دیگر همکاران کارگر معترض که در بیانیه های خود به دستمزدهای مصوب شورایعالی کار معترض شدند، دستمزد کمتر از نرخ واقعی سبد معیشتی را جرم میدانیم و اعلام میکنیم که حداقل دستمزد نباید کمتر از شصت میلیون باشد. حرف مشخص امروز ما اینست که در برابر هزینه های دلاری باید حداقل دستمزد نیز بر اساس صعود نرخ دلار محاسبه شود و بر اساس رشد تورم میزان آن در طول سال افزایش یابد. ما کارگران شرکت کشت و صنعت هفت تپه برای تغییر وضع موجود بیش از هر زمانی به تلاش و مبارزه متحد خود ادامه خواهیم داد.”

 

 

#کارگر_کمونیست #نشریه_کارگری_حزب