Scrum І Kanban: Як Ефективно Управляти Проектами

#کارگر_کمونیست #نشریه_کارگری_حزب

Read more about скрам майстер це here.

Що таке Scrum і як використовувати його в роботі

Важливо шукати не винного, а причину, і думати, як можна оптимізувати процес. Найважливіше у ретроспективі — розійтися з набором рішень. Розбивайте кожен спринт на беклоги — «пакети завдань», виконуючи які, команда прямує до досягнення цілі етапу. Основу Scrum становлять короткі ітерації чи спринти, зазвичай, ۲-۳-х тижневі.

За випуск якісного продукту відповідає саме product owner. Якщо провести нашу асоціацію, то виконує роль шеф-кухаря, тоді як клієнт виступає директором ресторану, який замовляє суперчебурек. Програма дозволяє налаштувати всі стадії робочого процесу, а в картках можна зберігати різну інформацію, включаючи зображення та інші файли. Ось кілька найкращих варіантів програмного забезпечення для управління проєктами, які можна використовувати з Kanban або Scrum. Зазвичай програми для управління проєктами підходять як під Kanban, так і під Scrum. Тож обирайте програму залежно від бюджету та потреб вашої команди.

Але й він далеко не завжди досягне ідеалу – адже замовник може сказати, що так, він хотів так, але тепер обставини змінилися, і треба по-іншому. Якщо людина сама спостерігає, як її шматочок роботи приносить покращення загальної справи, мотивація на подальшу діяльність. Якщо порівняти скрам з іншими сервісами, де на перше місце ставиться дедлайн або рівень важливості завдань, то він (скрам) виграє по всіх статтях.

Використовує діаграми згоряння (burn-down чарти) та швидкість (velocity) для візуалізації прогресу, продуктивності та відстеження скільки роботи залишилося виконати. Скрам заохочує використання автоматизованих тестів продуктивності або регресії, щоб була можливість якомога швидше доставляти програмне забезпечення. Як уже мовилося трохи вище task board це буквально дошка, яка ілюструє прогрес, котрий досягає гнучка команда в досягненні своїх цілей у спринті. Методологія Agile заохочує зворотний зв’язок, щоб продукт можна було поліпшити.

І все ж таки Scrum — це методика роботи, а Agile — це спосіб мислення. Перейти на Agile не так просто; вся команда має прагнути змінити свій підхід до створення цінності клієнтам. Але можна почати використовувати методику, таку як Scrum.

Scrum команда знову зустрічається після Sprint Review Meeting й опрацьовує інформацію отриману в попередньому спринті, наприклад, “Що було добре”, “Що можна покращити”. Це допомагає Scrum Team уникнути помилок у наступних спринтах. Це Scrum Meeting зустріч, яка зазвичай проводиться Scrum мастером. І на цьому так би мовити засіданні команда робить replace роботи попереднього дня та формулює завдання та контекст на наступний день.

У цій моделі за створення й адаптацію робочих процесів відповідають команди». Будь-яка розмова про успішне управління проєктами через скрам має починатися з визначення скраму. Стартапер чебуречній купив дорогий автомобіль та потрапив на ньому у ДТП. Інвесторам стало не цікаво вкладати гроші в його проект, члени команди пішли до інших компаній, а хтось перестав займатися айти. Читаючи всі ці відгуки, важливо зрозуміти, що люди, у яких не вдалося запровадити скрам, недоречно або неправильно його застосовують. Кажуть, що в ньому дуже багато ритуальності – мовляв, замість реального виконання завдань люди сидять та обговорюють власну роботу.

Пропонуємо розглянути основні кроки, які допоможуть впровадити методику Scrum у повсякденні процеси. Артефакти гарантують прозорість ключової інформації під час прийняття рішень. Підписуйтесь на щотижневу розсилку від головної редакторки Happy Monday з підбіркою найцікавішого контенту тижня, новин та кар’єрних можливостей. А потім ти починаєш спілкуватися з колегами по цеху, ходити на нетворкінги Scrum-майстрів, і виявляється, що твої проблеми не унікальні, а способів їх рішення — десятки». Відмінний гейміфікаційний інструмент, який використовується у Scrum.

Скажімо, застосування цієї методології може перетворити проєкт на каскад постійних і безрезультатних змін. Крім того, проєкт залежить від рівня кваліфікації та досвіду команди. А ще практично неможливо прорахувати його остаточну вартість. Етапи прийнято називати спринтами, кожен з яких містить набір операцій і строки їх реалізації.

Що таке Scrum і як використовувати його в роботі

Ви піднімаєте нагору черги це завдання, програміст бере це завдання «згори», виконує його і, до вечора fix вже на продажі, конверсія в платежі зросла на ۱۲%. Scrum-підхід ділить робочий процес на рівні спринти – зазвичай це періоди від тижня до місяця, залежно від проекту та команди. Перед спринтом формулюються завдання на спринт, наприкінці – обговорюються результати, а команда починає новий спринт. Спринти дуже зручно порівнювати між собою, що дозволяє керувати ефективністю роботи. Скрам як фреймворк управління проєктами базується на тому, що самоорганізовані команди постачають закінчені продукти у фіксовані терміни, які також називаємо спринтами.

Строки виконання плануються безпосередньо перед спринтом. Завдання, які стосуються виконання спринтів, складаються в беклог – спеціальне сховище, доступ до якого має власник продукту. Канбан не вимагає революцій – користь можна отримувати відразу, шляхом маленьких, але регулярних покращень. Такий сервіс має точку прийняття зобов’язань і точку поставки, а Канбан-метод своєю чергою застосовується як спосіб поліпшення якості обслуговування цього сервісу.

SCRUM – це система управління проектом за допомогою структурування. Усі завдання розбиваються на елементи, виконання кожного з яких дає позитивний результат. Окремі частини програми виконуються послідовно – одна за одною, і це мабуть покращує весь проект. Незалежно від того, оберете ви Scrum чи Kanban, жоден метод не є остаточним та ідеальним рішенням.

Що таке Scrum і як використовувати його в роботі

Артефакти з низькою “прозорістю” можуть призвести до рішень, що зменшують набуту цінність та збільшують ризики. Наприклад, якщо ви робите освітній проєкт, то до кінця першого спринту вам необхідно відточити концепцію, до кінця другого — підготувати до запуску всю рекламну кампанію. Таким чином до кінця кожного спринту ви матимете завершену частину роботи. Agile (agile software program growth, від англ. agile – моторний) – це сімейство «гнучких» підходів до розробки програмного забезпечення. Такі підходи також іноді називають фреймворками чи agile-методологіями. За скрамом, продукт розробляють не зразу весь, а невеликими, готовими до релізу частинами, кожну з яких завершують протягом короткої ітерації або спринту.

Основна одиниця Скраму — це невелика команда людей яку називають Скрам Командою (Scrum Team). Скрам Команда складається з Скрам Мастера (Scrum Master), Власника Продукту (Product Owner), і Розробників (Developers). Це згуртована група професіоналів, орієнтованих на одну ціль, Ціль Продукту (Product Goal).

Мета канбан-мітингів — домовитись про оптимальне забезпечення робочого процесу на певний проміжок часу. Сучасна методика управління Agile — це узагальнення практик проєктного менеджменту. Їх головна мета — створити умови, за яких ніщо не заважатиме розробці продукту.

Ви не можете налити більше, навіть якщо вам дуже хочеться або вкрай потрібно, тому що вона проллється через край. У Scrum -і проект розділений на Sprints (Спринти). Спринт — це одна ітерація циклу розробки програмного забезпечення в скрамі. Кожен Sprint має певну часову шкалу (від ۲ тижнів до ۶ тижнів). Цей графік буде узгоджений Scrum Team під час зустрічі по плануванню Sprint.

Daily Scrum — це зустріч, яка раз на ۲۴ години дає можливість команді зібратися і скорегувати свої плани, щоб успішно досягти цілей спринта. Команда не повинна бути надто великою, щоб нею можна було керувати, але і не надто малою, щоб опрацювати величезну кількість матеріалу. Закордонна практика показує, що зручно будувати команди з ۳-۵ учнів. Якщо менше учнів кількість взаємодії між ними значно скорочується.

У Скрам фреймворку можна застосовувати різні процеси, техніки та методи. Скрам поширюється навколо існуючих практик або робить їх взагалі непотрібними. Скрам робить видимою відносну ефективність поточного управління, навколишнього середовища та технік роботи, таким чином щоб їх можна було вдосконалити.

Kanban дає більше гнучкості, якщо під гнучкістю розуміти частоту зміни пріоритетів. Вчора ви залили на прод нову фічу, а сьогодні отримали дані з передової і дізналися, що ця штука не працює так, як було задумано — люди не натискають кнопку «купити». Ви “даєте по шапці” UX, він дає вам нові вимоги.

  • В статті розбираємося, чим займається маркетолог, які знання та вміння необхідні для цієї професії, а також як стати успішним фахівцем…
  • Як виявилося пізніше, через ۲-۳ роки на сертифікації з Kanban (KSD+KMP), всі ці ініціативи та способи, до яких ми дійшли, експериментуючи, системно описує Kanban-метод.
  • Зазвичай її застосовують до проєктів, які можуть бути поділені на послідовні логічні частини.
  • А ті, хто бажає змінити пріоритетність вимог у Беклозі Продукту, повинні звернутись до Власника Продукту та переконати його.

Такий підхід унеможливлює прогнозування роботи й робить її максимально зав’язаною на брак помилок. Хоча команда може використовувати ітеративний підхід, він фактично виконує роль розбивки проєкту на етапи, ніж ітеративну поставку. Sprint Review Meeting це зустріч на якій Scrum команда демонструє доступну версію продукту, а власник продукту оголошує, які елементи завершені, а які не завершені. Власник продукту додає додаткові елементи до product backlog на основі відгуку стекхолдерів. Сучасні принципи організації мітингів далекі від традиційних «п’ятихвилинок» та «планерок».

Коли всі задачі розписані й ведеться облік виконання робіт, видно, чим зайнятий співробітник і яке у нього навантаження. Це допомагає більш збалансовано планувати роботу на майбутнє. Ми надаємо українським підприємцям систематизовані знання і практичні навички для масштабування бізнесу, збільшення його прибутку та підвищення основних якісних показників. Щоденний Скрам ‐ це не єдина нагода, коли Розробники можуть коригувати свій план.

#کارگر_کمونیست #نشریه_کارگری_حزب