Mot den islamiska regimens närvaro vid ILO-konferensen

Pressmeddelande nr 1

24 april 2000

ILO:s 88:e årskonferens ska hållas i Genève mellan den 30 maj och den 15 juni. Som de föregående åren ska en grupp arbetarfientliga proffs från Islamiska arbetarråden i Iran också delta i konferensen som ”representanter för iranska arbetare”. Den Islamiska republikens arbetsmarknadsminister som så skamlöst invaldes i ILO:s styrelse i fjol, kommer också vara där.

Irans arbetar-kommunistiska parti har ständigt försökt att framföra till ILO:s styrelse och den stora allmänheten de iranska arbetarnas vrede över Islamiska arbetarrådens deltagande vid konferensen och över ILO:s välvilliga politik mot den arbetarfientliga regimen i Iran. Detta genom arbetardelegater vid konferensen från länder som Kanada, Australien, Tyskland och Sverige under de gångna åren.

Islamiska republiken bör fördömas p.g.a. könsapartheid och diskriminering mot kvinnor vid anställning; p.g.a. avsaknaden av yttrandefrihet, strejkrätt och organisationsrätt; p.g.a. vägran att betala löner till hundratusentals arbetare på flera månader; p.g.a. uteslutandet av miljontals arbetare från arbetsrätten; p.g.a. påtvingandet av invandrararbetare total rättslöshet; p.g.a. planeringen av att deportera två miljoner afghanska arbetare. Islamiska arbetarråden bör avstängas från ILO-konferensen som de iranska arbetarnas falska representanter, och Islamiska republikens arbetsmarknadsminister bör kastas ut från ILO:s styrelse.

Utöver ökning av sin kontakt och förbindelse med arbetardelegater vid konferensen för att avslöja den islamiska regimen och arbetarnas rättslöshet i Iran på konferensen, utlyser också Irans arbetar-kommunistiska parti ett massmöte utanför platsen för konferensen. Vi uppmanar alla progressiva arbetarorganisationer och arbetaraktivister att delta i detta massmöte och välkomnar till denna kampanj alla de som försvarar de arbetar- och mänskliga rättigheterna i Iran.

Irans arbetar-kommunistiska parti – utlandsorganisationen

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *