Res er upp mot avrättningen av ett barn i Iran

Frihetsälskande folk!

Dödsdomen mot Morteza Amini-Moghadam, för mordet på en Hizbullah-milis, kommer att verkställas offentligt på söndag den 2:a januari 2000, på Imam Hussein-torget i Teheran, för att ”läxa upp andra”.

Morteza Amini-Moghadam är under 18 år. Avrättningen av minderåriga under den helvetiska islamiska republikens makt, visar på barbariet, bakåtsträveriet och vidrigheten av Islam och guds makt. Genom avrättningen av Morteza Amini-Moghadam lägger den islamiska republiken ytterligare brott till sina förbrytelser mot mänskligheten.

Denna barbariska handling måste stoppas!

Enda vägen för att tvinga den islamiska regimen på reträtt, och för att sätta stoppa för dessa förbrytares barbari, är genom alla frihetsälskande människors protest mot denna omänskliga handling.

Irans arbetar-kommunistiska partis utlandsorganisation, genomför protestaktioner de närmaste dagarna mot avrättningen av Morteza Amini-Moghadam. Vi uppmanar alla frihetsälskande människor och alla organisationer som försvarar barns rättigheter, att protestera mot denna barbariska och omänskliga dom.

Ned med den islamiska republiken

Leve den socialistiska republiken
Irans arbetar-kommunistiska parti -Utlandsorganisationen-

99-12-30

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *