Nu vänder sig bladet i Iran!

 

Äntligen har underrättelsetjänsten i Iran tagit, via ett pressmeddelande, en officiell ställning mot de senaste terrordåden och meddelat att den kommer att ställa gärningsmännen inför rätta (Teheran, Irna, 99-01-05). Denna ställning är utan tvekan en reträtt inför det stormande vredet hos folkmassan. Beslutet kommer från regimens högsta företrädare, från Khamenei till Khatami, efter mödösamma diskussioner och överenskommlser, för att komma undan det nuvarande politiska dödläget.

Medborgarna vet väl att dåden har planerats av ledningen inom regimen. Det är något som företrädarna är medvetna om. Det som är nämnsvärt är att detta skådespel från regimens sida är en återspegling av folkets tilltagande rörelse och regimens panik som en motreaktion.

I pressmeddelandet har man officiellt erkänt att gärningsmännen var bland de ansvariga inom regimen och till och med inom själva underrättelsedepartementet. Men varför ett sådant miserabla erkännande? Varför kommer detta erkännande efter att Khamenei redan hade kommenterat att det var främlingars komplot mot landets säkerhet (!)?

Därför att folket inte kommer att acceptera annat svar och varje förnekelse kan bara förvärra situationen.

Och varför en brutal regim som under hela sin tid bekräftat, med stor stolthet, dess massiva avrättningar, måste nu upprätta “oberoende“ exekutionspatruller och mörda i smyg?

Svaret är enkelt: nu är situationen annorlunda, nu vänder sig bladet i Iran!

Medborgare!

Nu är regimen gripen av panik och den inre konflikten har tilltagit ytterligare. Makthavarna är på knä nu. De är i akut behov att offra några av sina, därför att de är rädda för oss. Låt oss ta ett större steg och sopa undan denna brutalitet!
Irans arbetar-kommunistiska parti- politbyrån

5:e januari 1999

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *