Uppmaning till protestmöte mot utvidgning av förtrycket i Iran

 

Indragningen av 12 tidningar bundna till 22 maj-falangen, genomförd av högerfalangen, utvidgar sprickan mellan den islamiska regimens fraktioner. Högerfalangens handlingar är dikterade av desperation och avsaknad av framtidsvision. Med denna åtgärd stänger högerfalangen sin väg bakåt och drar Islamiska republiken till sin djupaste kris. Med det här agerandet närmar sig Islamiska republiken sitt livs ända.

Nu när det hörs genljud av revolutionsgardets och militärens ingripande, nu när det islamiska väldets kriminella klickar gör sig illusioner om att ytterligare kväva samhället, nu när runt om i landet de upproriska människorna stormar på gatorna, nu när samhället befinner sig i ett upprört läge och inför omfattande massprotester – då är det dags att vi med all kraft protesterar mot utvidgningen av förtrycket och militariseringen av samhället. Under sådana omständigheter har våra vidsträckta protester den största effekten för att tränga undan de islamiska förbrytarna och kommer att starkt påverka förloppet av människornas stegrande kamp inom landet.

Irans arbetar-kommunistiska parti genomför protestmöten i utlandet och uppmanar alla frihetsälskande och radikala människor, organisationer och partier att delta i protestmötena.

Tyskland: Köln, Essen, Hamburg, måndag den 24 april. Tel: 017 757 192 33

Tyskland: Frankfurt, Berlin, tisdag den 25 april. Tel: 017 757 192 33

England: London, onsdag den 26 april. Tel: 079 395 467 36

Sverige: Stockholm, Göteborg, Malmö, onsdag den 26 april. Tel: 070 765 32 34

Kanada: Toronto, Vancouver, onsdag den 26 april. Tel: 041 673 795 00
Ned med Islamiska republiken!

Frihet, jämlikhet, arbetarstyre
Länge leve den socialistiska republiken!

Irans arbetar-kommunistiska parti – utlandsorganisationen

24 april 2000

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *