En tvångsåtgärd Rädda Bageriarbetarfackets ordförandes liv

 

Till arbetar-, vänster-, progressiva och människorättsorganisationer

Som jag berättade i mitt tidigare brev från 24 augusti, grep Islamiska republikens informationsbyrå återigen Bageriarbetarfackets ordförande i den kurdiska staden Saqqez. Han har dömts till 10 månaders fängelse. Enligt våra källor är Mahmoud Salehis liv i fara.

Den 17 oktober försämrades Mahmoud Salehis hälsotillstånd på grund av att han lider av njurbesvär och har opererat bort en njure. Dagen därpå mådde han sämre när hans maka besökte honom i fängelset. Hon krävde att Mahmoud skulle föras till sjukhus och behandlas. Men de ansvariga i fängelset brydde sig inte om hennes krav. Den 23 oktober besökte Mahmouds maka fängelsedirektören och protesterade mot detta och krävde att de skulle vidta omedelbara åtgärder för att behandla Mahmoud. Senare meddelade vice fängelsedirektören att de kommer att sätta hand- och fotbojor på Mahmoud och flytta honom till sjukhus med fyra beväpnade vakter.

Förutom psykiska och fysiska påfrestningar har de usla förhållandena i fängelset vad gäller näring och hygien givit upphov till allvarliga sjukdomar hos Mahmoud och andra fångar. Bageriarbetarfackets ordförande riskerar nu livet. Mahmoud Salehis brott är inget annat än att han bedrivit facklig verksamhet och försvarat bagarnas rättigheter. I Islamiska republiken straffas detta hårt och kan kosta livet.

Irans arbetar-kommunistiska parti har startat en omfattande kampanj för Mahmoud Salehis frigivning. Vi vädjar till frihetsivrande människor, arbetar- och vänsterorganisationer samt människorättsorganisationer att vidta snabba åtgärder för att rädda Mahmoud Salehis liv. Stöd vår kampanj och protestera mot Islamiska republiken. Ni kan skicka protestbrev, fax eller e-mail till regimledarna och sätta press på dem. Kräv att Bageriarbetarfackets ordförande, Mahmoud Salehi, friges omedelbart och får läkarvård.

Jag vore tacksam om Ni meddelar mig om Era åtgärder.

Med vänliga hälsningar

Rahman Hoseinzadeh

Ordförande för IAP:s kurdiska kommitté

2000-10-24

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *