Historien vänder blad

  De islamiska förbrytarna erkänner i sista minuten

Islamiska republikens tidningar erkände morden på tusentals politiska fångar i september 1988. Tidningarna Resâlat och Sobh skrev att på sommaren 1988 avrättades tusental av politiska fångar på order av Khomeini på några dagar. Erkännandet gjordes till följd av en artikel som infördes i tidningen Aryâ i vilken stod: ”huvudlösningen av fallet med kedjemorden är att gå tillbaka i tiden och öppna arkivet över de omfattande avrättningarna av politiska fångar under sommaren 1988”. Resâlat skrev vidare att ”ordern gavs och genomfördes i en tid då herr Khatami var biträdande chef för generalstaben i kulturella frågor och hade beslutsamt givit sitt stöd för imamens order”. På den tiden var Saeid Hajjâriyân regimens vice informationsminister.

September 88 uppsökte på order av Khomeini en tremanskommission bestående av Nayyeri, Râzini och Eshrâqi de politiska fångarna och ställde tre frågor. Är du muslim? Beder du? Vill du samarbeta med Islamiska republiken? Ett negativt svar innebar avrättning. Fängelserum tömdes det ena efter det andra. Fångarna fördes till fängelsets moské och blev hängda men inte arkebuserade för att skotten inte skulle vittna om katastrofen. Avrättningarna var snabba och oavbrutna. Man hörde inte ens ropen av de kära som tog avsked av livet. I fängelset var allt tyst, brutalt och även hemligt. Fångarna med bundna händer och fötter sattes i säckar och hängdes sedan i rad efter rad. Kyllastbilar förde i hemlighet bort kropparna för att de andra fångarna inte skulle veta vad som försiggick i fängelset. På några dagar avrättades tusentals politiska fångar men den exakta siffran är ännu okänd för allmänheten. Bara ett fåtal klarade sig ur katastrofen.

Ja, i september 88 skördade den islamiska mördarregimen många offer bland de hederligaste människor. De kära människorna ligger nu i olika massgravar, avsedda för de förbannade, varav ett antal på okända platser. Denna massavrättning är en av de största förbrytelserna i historien liknande Hitlers förbrytelser i andra världskriget. Den här uppskakande kriminaliteten är kommunisternas och frihetsivrarnas förintelse i samtidshistoria. Denna katastrof utgör bara en liten del av de islamiska ligisternas blodiga historia i vår tid. Minnet av de här kära människorna lever i våra hjärtan och i historien.

Den här förbrytelsen skulle räcka till för att ställa ledarna för den islamiska regimen inför rätta även om de inte hade begått någon annan förbrytelse. Men detta är bara ett fall av deras förbrytelser. Under sitt 20-åriga välde har ledarna för regimen avrättat över hundratusen människor och skänkt ingenting annat till folket än förtryck och rättslöshet, armod och misär, vidskepelser och medeltidsmässiga påbud.

Nu i botten av krisen, i botten av oförmågan att förtrycka människornas stegrande kamp, i botten av split – demaskerar de varandra. Vi bör inte ge dem chansen att fortsätta gjuta blod.

Ledarna för den islamiska regimen bör ställas inför rätta för förbrytelser mot mänskligheten

 

Ned med det islamiska väldet!

Frihet, jämlikhet, arbetarstyre

Länge leve den socialistiska republiken!

Irans arbetar-kommunistiska parti

19 april 2000

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *