Den tyska islamiska republiken!

Den tyska regeringen har startat en avgörande kamp för försvaret av mänskliga rättigheter i Iran. Nedan följer några sådana åtgärder från den tyska statsapparatens sida mot oppositionella iranier i Tyskland:

  • – Iranska asylsökande har hotats med att prövningen av deras ansökan i Tyskland kommer att påverkas om de deltar i demonstrationer mot Khatami.
  • – Några välkända oppositionella i Tyskland har blivit tillsagda att de antingen förbinder sig att de inte delta i demonstrationerna under 10-12 juli i Berlin, eller sitta i fängelse de tre nämnda dagarna. En del av dessa personer har helt öppet blivit föremål för poliskontroll och förföljelse.
  • – Tio tals iranska politiska aktivister har hotats att de inte får delta i demonstrationer mot Khatami.
  • – Iraniers resa till och från   Berlin kontrolleras.
  • – Inrikesministeriet i Berlin har meddelat Tysklands alla gränser kommer att kontrolleras extra hårt. Bil-, tåg- och flygresenärer kommer att kontrolleras väldigt hårt så fort de anländer till gränsen.
  • – Telefonlinjerna för en del iranska politiska aktivister, motståndare till den islamiska regimen, har avbrutits.
  • – En grupp, bestående av några högtuppsatta medlemmar av den iranska islamiska regimens säkerhetstjänst, har bjudits in till Tyskland. Den tyska polisen har i avsikt att upprätthålla en islamisk regim för iranier boende i Tyskland, genom att använda sig av SAWAMA, den iranska islamiska säkerhetstjänstens erfarenheter, även om det bara vore för några dagar. De kommer säkert att få hjälp av pro-Khatami organisationer och figurer i utlandet, vilka har sedan tidigare en lång erfarenhet av samverkan med SAWAMA och Informationsministeriet. Alla ”pro-reformens” styrkor håller nu varandra i hand.

Alla dessa ovanliga åtgärder togs i anspråk som en välkomstgest till Khatami den inbjudne iranska islamiska presidenten; statsöverhuvudet för en regim som bara under den senaste veckan slagit ner folkliga demonstrationer i tre städer för kommunalservice och ett slut på det polisiära inblandning i folks liv.

Det handlar om en regim som under sina 21 år vid makten:

 

  • – Har avrättat över 100 000 människor och tvingat de avrättades familjer att betala regimen för de skott deras barn fått vid avrättningen.
  • – Hundra tusentals människor har fått långa fängelsestraff, torterats eller stenats till döds för brott som att vara O-muslimsk, kommunist, jude, kvinna, obeslöjad, för fria sexuella förbindelser, för motstånd motreaktionära islamiska lagar och för deltagande i strejker och protester.
  • – Könsapartheid har påtvingats samhället.
  • – Miljoner människor har försats i en ovanlig fattigdom samtidigt som arbetarna har förlorat strejk- och föreningsrätten.
  • – Oppositionella partier och medier har förbjudits och yttrande- och åsiktsfriheten har strypts.

 

Och under alla dessa 21 år, har Khatami tillhört de ledande inom regimen. Han har varit minister för islamisk upplysning och försvarat helt öppet massavrättningarna. Nu är han denna regims president och försvarare av dess grundlag. Han är en av den islamiska regimens reaktionära förgrundsgestalter. Denne man är huvudchef för den islamiska regimens både lagstiftande och verkställandesorgan. Han har samma position och status som ledarna för den lagstiftande och verkställande organen hade i Nazityskland eller ledarna för de nämnda organen i den sydafrikanska apartheidregimen. Han är en reaktionär mulla och en nyckelfigur i maktstrukturen för en av seklets mest brutala och despotiska regimer.

De iranska oppositionella krafternas protester har redan splittrat makthavarna i Tyskland. Folkopinionen stöder inte staten i denna fråga och till och med hälften av parlamentsledamöterna och provinsförsamlingarna protesterat mot statens planer. Detta visar för flertalet människor vad demokratin i väst verkligen innebär.

Både den islamiska och den reaktionära tyska regimen kommer att tillhöra förlorarna. Deras reträtt innebär en stor seger för oppositionen. Deras insisterande på sina planer kommer inte att ge dem mer än det fiasko som Berlin-konferensen gav dem. Sådana spel kan inte hjälpa Khatami och hans regim när nästan varje dag, reser sig befolkningen i en stad mot den islamiska regimen. För den tyska regimen har deras aktion stått dem dyrt hitintills och förorsakat dem förlägenhet. Mer fiasko är att vänta!

 

Ned med det islamiska väldet!

Länge leve den socialistiska republiken!

Irans arbetarkommunistiska parti – Utlandsorganisationen –

00-07-08

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *