Hovrätten fastställde dödsdomarna mot de fyra fängslade för sommarens oroligheter i Iran

Livet för fyra av de fängslade för sommarens demonstrationer ligger i allvarlig fara. Sedan många av fångarna för de senaste demonstrationerna fått långa fängelsestraff, tillkännagav ”Islamiska Republikens Tidning” i måndags den 22 november, att hovrätten har fastställt dödsdomarna mot de fyra tidigare dödsdömda för oroligheterna i somras. En del andra tidningar skrev att hovrätten fastställt endast tre av de tidigare dödsdomarna. Regimens mördare har deklarerat att dessa dödsdomar kommer att hävas om de dömda ansöker om nåd.

De dömdas brott består i att de protesterade mot en tyrannisk mördarregim, som inte har haft något annat än ödeläggelse och missär för miljoner människor. Emellertid visar dessa domar en annan sak också. Den islamiska regimen är i upplösningstillstånd och förskräckt. Domarna är inte bara en viss hämnd utan också att statuera exempel för miljoner andra. Men det går inte längre att stoppa folkets växande och utvidgade protester. Ledarna för den islamiska regimen vet väl att folk står på huk för att resa sig och skaffa dessa banditer ur vägen.

Alla politiska fångar och de fängslade under sommarprotesterna måste friges omedelbart och villkorslöst. Dödsdomarna mot de fyra fängslade måste hävas omedelbart och de måste friges utan några villkor.

Irans arbetarkommunistiska parti uppmanar, arbetare och alla frihetsälskande folk att utvidga sin kamp mot den islamiska regimen.

Irans arbetarkommunistiska parti uppmanar alla arbetarorganisationer, socialistiska partier och frihetsälskande och människorättsorganisationer att bekämpa den islamiska mördarregimen i Iran.

 

Dödsdomarna måste upphävas omedelbart

Alla politiska fångar måste friges omedelbart och villkorslöst

Ned med den islamiska regimen

Leve den socialistiska republiken

Irans arbetarkommunistiska partis centralkommitté

99-11-23

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *