Rädda de politiska fångarnas liv i Iran!

Den 26 juli meddelade den islamiska regimen att ytterligare personer gripits i samband med de senaste protesterna. Underrättelsedepartementet nämner i sitt femte uttalande följande personer som arrangörer för demonstrationerna:

Hasan Zârezâde                    Xosrow Seyf                                      Ruzbeh Farâhânipur                   

Bahrâm Namâzi                   Farzin Moxber                   

Mehrân Abdolbâqi

Said Rasuliyân                   Hozhabr Palâsci                   Mohammad Eqbâl Kâzeruni

Innan dess har följande namn uppgivits:

Maryam Shânsi                   Rahim Rezâi                  

Manuchehr Mohammadi

Qolâm-Rezâ Mohâjerinezhâd

Regimens underrättelsedepartement fabricera nu bevismaterial mot de här personerna. Samtidigt som flera hundra av de gripna fortfarande befinner sig i fängelsehålor fortsätter underrättelsedepartementet jakten på ännu flera personer.

Det iranska förtryckta folket och nästan alla människor i världen känner till den grymma och kriminella regimen; de är väl medvetna om regimens brutala tortyr och de politiska fångarnas rättslöshet i Iran.

Frihetsälskande människor!

De gripna riskerar livet, särskilt de personer som regimen namngivit som arrangörer för protesterna. Träd in med all kraft på arenan för att rädda fångarna! Låt de kriminella ledarna få veta att undertryckandet av motståndarna varje gång medför en våg av protester över hela Europa och Nordamerika. Låt dem förstå att nu är det omöjligt att upprepa undertryckandet den 20:e juni 1981. Protestera kraftigt!

Vi fördömer regimens kriminella komplott mot de gripna och kräver bestämt att den omintetgöras genom skärpt kamp mot förbrytarna. Alla som har gripits måste omedelbart friges!

Irans Arbetar-kommunistiska Parti har uppmanat till en omfattande kampanj för att rädda de politiska fångarnas liv. Delta aktivt i dessa protestaktioner! Den enda garantin för frigörelse av de nyligen gripna och alla politiska fångar i Iran, är att utvidga kampen mot den vidriga islamiska regimen.

Alla de gripna och alla politiska fångar

måste omedelbart och villkorslöst friges!

 

Ned med den islamiska republiken!

Länge leve den socialistiska republiken!

 

Utlandsorganisationen för Irans Arbetar-kommunistiska Parti

26 juli 1999

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *