Förbud mot manliga lärare på flickgymnasier

Ännu ett nytt steg i utvidgandet av könsapartheiden i Iran

Skolförvaltningens pressavdelning i Teheran tillkännagav att förvaltningen har beslutat om förbud mot manliga lärares tjänstgöring på flickgymnasier. Man har beslutat att begränsa manliga lärares närvaro på studieförberedande anstalter till universiteten. Dessa anstalters rektorer har ålagts att motverka ”blandningen av manliga lärare och flickelever”!

Den islamiska regimen har sedan sitt maktövertagande, försökt systematiskt att tvinga den islamiska könsapartheiden på alla sidor av den kvinnliga befolkningens sociala tillvaro. Förutom att sära på pojk-, och flickskolor, delningen av arbetsplatser, köer etc, antog förra året det islamiska parlamentet det grymma kriminella lagen om utvidgningen av könsapartheiden till hälso- och sjukvårdsområdet också. Förutom sin alldeles kvinnofientliga och föraktfulla karaktär, har den nämnda lagen satt halva befolkningens liv och hälsa på spel genom att beröva dem de befintliga sjukvårds resurserna. Skolförvaltningens senaste åtgärd i Teheran, är ytterligare ett steg i riktning mot att bredda könsapartheiden på alla sidor och nivåer av kvinnors tillvaro och sociala närvaro, vilket är ett öppet kränkning av 60 miljoner människors mänskliga värde och vördnad. Denna öppet reaktionära och kränkande åtgärd, denna föraktande och äckelväckande diskriminering måste bemötas med den allmänna opinionens, alla frihetsälskande krafters och alla hedervärda människors avsky och kraftiga protester.

Irans arbetarkommunistiska parti, fördömer den islamiska regimens senaste åtgärd i försken att utvidga könsapartheiden och uppmanar alla frihetsälskande män och kvinnor att visa sitt avsky mot den kvinnofientliga islamiska regimen genom sina protester på alla möjliga sätt, och att närma regimen till sin död genom att stå emot dess attacker på kvinnors fri- och rättigheter.

 

Ned med den islamiska regimen

Ned med könsapartheiden

Leve frihet, jämlikhet, arbetarstyre

Leve den socialistiska republiken

 

Irans arbetarkommunistiska partis centralkommitté

99-11-24

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *