Försvara era klassfränder i Iran!

Till fackföreningar och vänsterorganisationer i Sverige

Kamrater!

Islamiska republiken förbereder nu en fascistisk politik mot arbetarklassen i Iran. Den vill genomföra en etnisk rensning inom arbetarklassen genom att deportera två miljoner invandrararbetare.

Den 15 november beordrade det islamiska parlamentet regeringen att deportera två miljoner invandrararbetare, bosatta i Iran, senast mars 2001. Flertalet av dessa arbetare är av afghansk härkomst. 20% av de kommer från Irak. Denna utvisning förklaras med den rasistiska formuleringen ”minskningen av arbetslöshet för de infödda”. Men ni vet väl att orsaken till arbetslösheten i Iran, i Tyskland eller i Sverige är inte invandrarna.

Vi ber vänligen Er att besvara denna nationalistiska och antiafghanska politik genom att skicka protestbrev till iranska ambassaden eller genom att anta en resolution i fördömande av Islamiska republiken. Ni vet att många av de europeiska regeringarna stödjer direkt eller indirekt den fascistiska islamiska regimen. Ni kan däremot försvara arbetarklassen i Iran. Låt inte den islamiska regimen avleda arbetarnas kamp i Iran. Kräv rätten till arbete och medborgarskap för alla invandrare bosatta i Iran.

Jag bifogar våra informationsblad och kommuniké, och en förslagsresolution.

 

Med kamratliga hälsningar

 

Khalil Kejwan

Ordförande för utlandsorganisationen

Irans arbetar-kommunistiska parti

svenska sektionen

3 Dec 99

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *