I kvinnodagen följ med oss!

8:e mars är vår dag; dagen för kvinnor och män som, sedan länge; har insisterat på nödvändigheten av en förändring; dagen för vår gemenskap på gator och torg; vår gemenskap i offentliga och, där så är nödvändigt, underjordiska möten runt om i världen; dagen för delaktighet i vår gemensamma förhoppningar och vår gemensamma strävan att besegra vårt lidande.

8:e mars är dagen då vi återigen vittnar om ett levande historiskt budskap. Ett budskap från det förflutna, men knyten till miljarder människors liv idag. Dagen då vi vittnar om en lång, men hedersam historia om människors kamp för socialism och jämlikhet mellan könen. 8:e mars är dagen för en världsomfattande protest mot kvinnoförtryckets samhälleliga grunder. Protest mot allt som reproducerar kvinnoförtrycket, det må vara givna sedvänjor, övertygelser, moraler eller traditioner som står i strid med kvinnors rättigheter. Och inte minst protest mot nationella och religiösa fördomar som rättfärdigar kvinnors underlägsenhet. 8:e mars är dagen för att återigen påminna om att diskriminering på basis av kön är grundförutsättningen för det nuvarande systemet; ett system som är främmande för människans natur och därför måste avskaffas.

Kapitalismen reproducerar sig bl a genom könsdiskriminering. I västvärlden är könsdiskriminering i arbetslivet, i hemmet och i samhället i övrigt ett faktum. Och i Mellanöstern och Norra Afrika kräver islam, som ett politiskt alternativ, dagligen kvinnliga offer i religiösa syften och försämrar kvinnors situation i samhället.

Vi menar att denna situation kan och måste förändras. Vår gemenskap över hela världen i kvinnodagen är ett steg i detta syfte. Total och ovillkorlig jämlikhet mellan könen, i alla områden i samhällslivet, över hela världen, redan idag!

 Bort med religionen från kvinnors liv!

Stoppa könsapartheid!

Ned med den islamiska regimen!

 

Irans arbetar-kommunistiska parti – utlandsorganisationen

Mars 99

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *