I en explosion i staden Ahwaz i Iran, skadades 70 raffinaderi arbetare

På grund av en explosion i en av Ahwazs raffinaderis oljeledningar kom 70 arbetare till skada. 30 av de har allvarliga och livshotande brännskador . Explosionen som inträffades den 23:e maj och orsakade arbetarnas brännskador är inte något nytt i Iran och en rad andra kapitalistiska länder. I Iran mister varje dag tiotal arbetare sina liv på grund av lägre- eller bristen på arbetssäkerhet.

Enligt de statliga myndigheternas rapport dör minst 10000 arbetare på grund av arbetsolyckor och mer än 150.000 arbetare skadas årligen . Men detta statistik visar bara en liten bit av det fruktansvärda och hemska slakteriet som den islamiska regimen har skapat och namnger som ” arbetsplats”.

Antalet arbetsskador i Iran är fyra gånger större jämfört med övriga delar av världen. De flesta av arbetsskadorna varken rapporteras eller registeras. Arbetarnas strävan efter en bättre och säkrare arbetsplats motsätts av regimen eller avskedas av arbetsgivarna.

Stärkningen av arbetsskador visar bara en liten andel av det brott och våld som systematiskt används mot arbetarna i de kapitalistiska länderna. Det här är ett fullständigt krig mot en del av samhället. Detta krigets offer är bara arbetarklassen och mänskligheten. Orsaken till brottet är självklart den kapitalistiska systemet , arbetsgivarna och deras regeringar.

I protest mot otrygga arbetsplatser i Iran,

I protest mot tusentals arbetares obetalda månadslöner i Iran,

I protest mot kuvandet av arbetarnas protester i Iran,

Och i protest mot brist på rätten till sammanhållning, strejk och yttrandefrihet arrangerar ”Irans arbetarkommunistiska parti”s utlandsorganisation demonstrationer här i Sverige och ett antal olika länder. Vi uppmanar alla människor att delta i våra demonstrationer. Vi vill att alla arbetarrörelser och även andra mänskliga organisationer och föreningar ska protestera mot och fördöma den islamiska regimen i Iran för brott mot arbetarna och hela mänskligheten.
Irans arbetarkommunistiska parti – Utlandsorganisation

24:e Maj 1999

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *