Små diktaturer och stora misstag

 
Fördöm Kurdistans patriotiska unions nya konspiration mot Iraks arbetar-ommunistiska parti!

Kurdistans patriotiska union (PUK) förbereder en ny konspiration mot Iraks arbetar-kommunistiska parti (IAP). Herr Talebanis självutnämnda regering – som ingen vet när, var, med vilkas röster, för hur länge och enligt vilken grundlag den valts till Kurdistans regering och inför vem den är ansvarig – gör sig nu illusioner om att förklara IAP som ett ”olagligt” parti och därmed ”stoppa” dess verksamhet. Detta på grundval av en anklagelseakt undertecknad av en brigadgeneral Nazar Ali-Akbar på vägnar av ”Soleymaniye områdets inrikesminister”.

De skäl som hans excellens, brigadgeneralen Nazar Ali-Akbar anfört till egen ”tingsrätt” för att få en dom mot IAP, är påtagligt reaktionära, människofientliga och mot de elementära medborgerliga rättigheterna. Anklagelseakten avslöjar framför allt PUKs politiska bankrutt och visar på IAPs progressiva roll i Kurdistan (anklagelseakten är bifogad). De vill förtrycka IAP därför att det förespråkar jämlikhet mellan män och kvinnor. Men detta, så som betonas av herrarna, strider mot deras ”islamiska” samhälles ”lagar”. De vill förtrycka IAP därför att det samlar in namnunderskrifter, enligt dem från ”analfabeter”, för folkomröstning om Kurdistans självständighet; därför att IAP får bidrag från människor för sin verksamhet; därför att IAP-aktivister reser utan ”regeringens” tillstånd i Kurdistan.

Den grupp som själv har fått sin ”regerings” tillstånd från George Bush och nattetid tar Islamiska republiken Irans revolutionsgardister till oppositionens högkvarter, väcker åtal mot IAP för att några ledare i partiet inte är ”irakiska”, för att en IAP-kader som är ledare för ett fackförbund krävt att PUKs regering ska avgå. Det är även ”olagligt” att inte vilja ha deras påtvingande välde!

Det är ett allvarligt hot. Därför måste det tas på allvar och tillintetgöras med hjälp av folkets väldiga kraft. Irans arbetar-kommunistiska parti står i kampen som alltid bestämt vid Iraks arbetar-kommunistiska parti. Så länge PUK fortsätter med sina hot, manövrer och konspirationer kommer vi att mobilisera människorna och den allmänna opinionen i Iran, i irakiska Kurdistan, i Europa och i Nordamerika mot sådana reaktionära handlingar och bakåtsträvande riktningar. Irans arbetar-kommunistiska parti manar alla sina aktivister och sektioner i Iran, särskilt i Kurdistan och i utomlands att vara i beredskap för en omfattande kampanj mot dessa reaktionära hot och diktatoriska förevändningar samt för ett lägligt svar mot dem. Irans arbetar-kommunistiska parti uppmanar alla frihetssträvande politiska krafter i området och i världen att starkt fördöma den här högerorienterade och människofientliga konspirationen.
Irans arbetar-kommunistiska parti

00-03-14

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *