Resolution till försvar av invandrararbetare i Iran

 
Vi fick veta att den 15 november 99 beordrade det islamiska parlamentet regeringen att deportera två miljoner invandrararbetare bosatta i Iran, senast mars 2001. Ett stort antal av dessa människor är afghaner och ca 20% av de är irakier.

– Denna politik är enligt vår uppfattning ytterst människofientligt och rasistiskt. Denna politik är en attack mot två miljoner människors levnadsvillkor – speciellt mot de mest rättslösa delen av arbetarklassen i Iran. Vi anser att den islamiska regimen måste internationellt fördömas för dess rasistiska politik.

– Vi uppfattar den här politiken som ett angrepp mot arbetarklassen i Iran, mot humanistiska krafter och rättviserörelser. Regimens invandrarfientliga politik påminner väl om fascismens etniska rensning och dess intrång mot ALLA människor fri- och rättigheter. Denna politik har ingenting att göra med ”försvar av de inföddas rättigheter”.

– Vi menar att invandrararbetarna, sida vid sida av de infödda arbetare, har byggt upp samhället och därför måste deras civila rättigheter erkännas. Vi, tillsammans med alla frihetsivrare i världen, kräver att beslutet om invandrararbetarnas utvisning ska omedelbart återkallas och deras arbetsrätt och medborgarrätt ska erkännas.
Irans arbetar-kommunistiska parti

Kopia till:

Iranska ambassaden i Sverige

Irans president Mohammad Khatami

ILO i Genève

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *