Bagarnas fackförening i Saqez kräver en omedelbar medicinsk behandling av Mahmood Salehi.

 

Tisdagen den 24 oktober 2000 samlades 180 tal bagararbetare från Bagar-facket i Saqez och undertecknade en begäran om en omedelbar medicinsk behandling av Mahmood Salehi, fackets ordförande.

Mahmood Salehis hälsa är allvarligt kritisk. Han blev arresterad den 28 augusti 2000, för andra gången under en och samma år och befinner sig nu under en inhuman och mest obehaglig situation i fängelset.

Vi uppmanar alla arbetarorganisationer och fria människor att protestera mot fängslandet av Mahmood Salehi, ordförande för Bagarnas fackförening och kräver hans omedelbara fritagning. Stödet av Salehis och de övriga politiska fångars fritagning är ett stöd för människor värdighet och de mest grundläggande rättigheterna som dagligen kränks av den islamiska republiken i Iran.

I fortsättning av sin kampanj för Salehis omedelbara fritagning, har Irans arbetar-kommunistiska parti arrangerat en veckas protest från och med den 28 oktober 2000 och uppmanar alla arbetare och fria människor att förena sig med denna kampanj.

Mahmood Salehi måste omedelbart friges!

Ned med den islamiska republiken i Iran!
Irans arbetar-kommunstiska parti – Kurdistan-kommittén

27 oktober 2000

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *