Protestera mot den islamiska regimen för frigivning av Mahmoud Salehi

Arbetande människor!

Mahmoud Salehi är en arbetarledare och Bageriarbetarfackets ordförande i staden Saqqez. Han är en omtyckt person bland arbetarna i Kurdistan, en proteströst från de rättslösa människor vars tillvaro har ruinerats av Islamiska republiken. Den islamiska regimen förbjöd honom att hålla tal för arbetarna i Saqqez på första maj i år. Han kämpar för arbetarnas förtrampade rättigheter och för ett mänskligt liv för de rättslösa människorna. Därför har han ständigt varit utsatt för regimens trakasserier och hotelser och fem gånger har han fängslats. Hans brott enligt regimen är att ha försvarat arbetarnas rättigheter och försökt organisera dem.

Nu riskerar Mahmoud Salehi sitt liv. Han lever med en njure vilken har förstörts p.g.a. de förfärliga förhållandena i regimens fängelser. Hans hälsotillstånd försämras alltmer. Hans familj och arbetarna i Saqqez har krävt att han ska friges och behandlas. Men de ansvariga som har låtit gripa och tortera honom vägrar att föra honom till sjukhus. Islamiska republiken har i avsikt att successivt döda Mahmoud Salehi. Regimens syfte är att skapa rädsla och förtrycka folkets växande rörelse för frihet och rättigheter. Men de misstar sig.
Frihetsivrande människor!

Mahmoud Salehi tillhör inte ”de reformvänliga” inom regimen. Inte heller de oppositionella personer som gärna lanseras av massmedierna. Det är vår uppgift att försvara honom. Vi får inte tillåta att hederliga och frihetsivrande folkledare förintas i Islamiska republikens fängelser. Vi bör ge ett förkrossande svar till regimens allierade som är tysta när arbetarna förtrycks. Men islamiska regimen befinner sig vid avgrundens rand och håller på att försvinna. Förutsättningarna är goda för att skapa en bättre framtid, ett mänskligt och fritt samhälle, i Iran. Mahmoud Salehi och andra arbetaraktivister tillhör den rörelse som kommer att genomföra denna mänskliga framtid.

Anslut er till Irans arbetar-kommunistiska partis världsomfattande protestkampanj. Delta i aktioner för omedelbar frigivning av Mahmoud Salehi.
Mahmoud Salehi måste omedelbart friges
Ned med Islamiska republiken!
Irans arbetar-kommunistiska parti – svenska sektionen

2000-10-30

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *