Mahmood Salehi, ordförande för bagarnas fackförening i staden Saqez måste omedelbart släppas fri!

 

Mahmood Salehi blev arresterad för andra gången, den 24 augusti 2000, av den islamiska republikens milis i Iran. Mahmood Salehi sitter nu i fängelse under mycket inhumana omständigheter och lider av svåra fysiska besvär. Oavsett en akut behov av medicinsk behandling vägrade regimen att hjälpa honom. Hans brott är hans insatser att organisera arbetarna och försvara deras rättigheter. Hans arrestering är ett desperat åtgärd för att bryta hans motstånd och sätta facket på knä.

Trycket mot den islamiska republiken kan och måste nu skärpas. Regimen måst omedelbart släppa fri Mahmood Salehi! Irans arbetar-kommunistiska parti förbereder nu en internationell kampanj i Kanada, USA, Australia och Europa för Mahmood Salehis omedelbara fritagning och till förvar av arbetarnas rättigheter och för strejkrätten och organisationsfriheten i Iran. Denna kampanj motsätter sig öppet den islamiska regimens ultra-reaktionära politik.

Den islamiska republiken kan inte stå emot den upptrappande massprotester av arbetarna och folket i Iran. Ett stöd av denna kampanj är stöd av arbetarnas växande strejk och den iranska folkets krav på en människovärdigt liv.

Vi uppmanar alla arbetarorganisationer, partier och individer, som kämpar för mänskliga rättigheter och de politiska fångars rättigheter, att aktivt stödja denna kampanj och protestera med alla lämpliga medel mot arresteringen av Mahmood Salehi och de övriga politiska fångar i Iran.

Ned med den islamiska republiken i Iran!

Frihet, jämlikhet, arbetarstyre!
Irans arbetar-kommunistiska parti – utlandsorganisationen

26 oktober 2000

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *