Till studentorganisationer och akademiska föreningar Försvara Irans arresterade studenter!

 

Kära Vänner,

Hundratals av de studenter och frihetsälskande människor som greps under de senaste veckornas protester i Iran, hålls för närvarande fängslade i den islamiska republikens fängelser, under tortyr och misshandel. Regimen har även tvingat vissa av de gripna att framträda i statlig TV för att bekänna brott vilka är belagda med dödsstraff enligt den islamiska regimens lagar.

Arresteringarna inträffade under demonstrationer utförda av tiotusentals studenter och andra medborgare, i mitten av juli i år, något ni bör ha tagit del av genom media. När studentprotesterna nådde gatorna anslöt sig tiotusentals medborgare. Denna senaste studentaktion är ett led i den frihetskamp miljontals människor i Iran för mot en regim vilken, i stor skala, påtvingat fattigdom och förtryck på det iranska folket.

De västerländska regeringarna och den konservativa underlydande massmedian, har gjort allt för att uppvisa en förvrängd bild av det iranska folkets kamp. De framställer dessa protester som att de endast är riktade mot en del av regimen, och som att protesterna stöder Khatami, presidenten. Detta görs i syfte att legitimera de västerländska regeringarnas stöd för den islamiska republiken. Utöver detta har vissa europeiska universitet de senaste åren tillåtit sina institutioner att bli paradplatser för den islamiska regimens

befattningshavare. En del av vårt arbete har därför riktats mot att motarbeta denna politiska hållning. Att motarbeta denna hållning, och denna förvrängning i media, är ett led i kampen för frihet för det iranska folket, från den reaktionära religiösa regimen.

Kära Vänner,

Den islamiska republiken har visat sin förmåga till att begå vilket brott som helst. Jag vill därför poängtera att regimen, under de omständigheter som råder, kan utse offer bland de arresterade, som ett led i regimens politiska hållning av hotelser och terror. Vi behöver Ert stöd för att stoppa dessa brott, utförda av den islamiska regimen.

De studenter som arresterats, och övriga politiska fångars liv i Iran, är i fara. Vi ber om Er hjälp. Kräv att studenterna och övriga arresterade omedelbart släpps genom att anta resolutioner, hålla informationsmöten, och genom att ta del i de aktioner som hålls för frigivandet av politiska fångar. Försvara yttrandefrihet och politiska fri- och rättigheter i Iran. Fördöm den islamiska republiken för dess blodiga undertryckande. Skicka protestbrev till den islamiska regimens ledare och ställ krav på att regeringen i Ert land inte stöder den islamiska republiken.

De protesterande studenterna och medborgarna i Iran förväntar sig internationellt stöd och solidaritet. Stöd den internationella kampanj, som leds av Irans Arbetar-kommunistiska Parti, för frigivandet av de politiska fångarna och de nyligen arresterade studenterna i Iran.

Vänliga hälsningar,

Asghar Karimi

Sekreterare

Utlandsorganisationen för Irans Arbetar-kommunistiska Parti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *