Manifestation mot en regim av över hundra tusen avrättningar den 21 september

Den iranska befolkningen väntar otåligt på en slut på sin största mardröm, den islamska regimen. Nu, efter Khatamis maktövertagande, spelar regimen ut sitt sista kort och islams båt håller på att sjunka ner i leran. Från folkets sida har den politiska islamen, med såväl dess sittande makthavare som oppositionella falanger, totalt tappat ansiktet. Medborgarna i Iran har fört fram detta budskap på tusen olika sätt, vilket har skapat fruktan hos regimens olika fraktioner. Maktkampen mellan regimens olika fraktioner är en kamp av regressiv karaktär och framför allt är den resultatet av en utvecklad klasskamp i landet. Det är under en sådan situation som Khatamis fraktion kommer med ett liberalt ansikte för att skapa förtroende hos medborgarna och hos investerarna i västvärlden.

Makthavare i västvärlden och ledande nyhetsbolag, som BBC och CNN, tillsammans med den inhemska nationalistiska oppositionen och liberal-islamister har blivit mer aktiva än någonsin för att rädda Khatami. Under två decennier har det varit dessa som var och en på sitt sätt gjort allt för att vidmakthålla regimen. Och idag, med hjälp av vissa små förändringar i regimens politik, vill de förhindra dess slutliga kollaps. Det är naturligtvis ekonomiska och politiska intressen som ligger bakom en sådan inställning. Strategin är enkel, att tygla kampen mot regimen och begränsa den till maktkampen inom maktens korridorer. Strategin är ett försök att ge frist åt regimen för att förhindra att folket ingriper. Att skapa utrymme för regimens uppträdande i utlandet, som Khatamis deltagande vid FNs möte, är en del av denna politik.

Demokratiska skådespel i utlandet, och våld, terror och ekonomiska och politiska påtryckningar inne i landet är regimens sista ansträngningar, ty makten i Iran befinner sig i ekonomiskt och politiskt dödläge. Varje försök att ge legitimitet åt regimen i utlandet är en strävan efter att vidmakthålla regimen inne i landet. Denna politik bestrider öppet miljoner människors krav i Iran, och därför måste den med bestämdhet bekämpas.

Den islamska regimens politiska uppträdande i utlandet måste stoppas! Varje politiskt framsteg för regimen i utlandet ger den en ny kraft att återställa sin våldsapparat inne i landet. Ledarna för den islamiska regimen bär, som bekant, skulden för terror och förtryck mot miljoner oskyldiga människor. En rättvisare inställning mot detta är att sätta dessa inför rätta, inte inför talarstolen vid FNs möte!

Genom ditt deltagande i manifestationen mot den islamska regimen stöder du kampen för rättvisa!

21september, kl. 17.00 Sergelstorg

Den islamiska regimens avsättning är

första kravet för människornas frihet!

Leve arbetarstyret!
Irans arbetar-kommunistiska parti – Utlandsorganisationen

30 augusti 98

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *