Solidaritetskampanj för oljearbetarnas kamp Arbetarna förklarar strid mot den islamiska regimen!

 

Abadans oljearbetare gav en månads tidsfrist till den islamiska regimen!

Två tusen arbetare vid ”reparation och förnyelse avdelningen” i Abadans oljeraffinaderi gav en månads tidsfrist till den verkställande styrelsen för oljeraffinaderiet efter sex dagars strejk för högre löner, protest mot de dåliga välfärdsförhållandena och mot ”omstruktureringsplanen” för oljeindustrin vilket medför att 40 000 av de totalt 140 000 arbetarna i oljeraffinaderiet mister sina jobb.

Arbetarorganisationer, partier och politiska organisationer, frihetsälskande människor!

Irans oljearbetare förbereder sig för ett landsomfattande strid mot den islamiska regimen. Oljearbetarnas seger kommer att innebära bättre villkor för alla arbetare, en seger för alla förtryckta och fattiga människor, och ett hårt slag mot den avskyvärda islamiska regimen.

I dagsläget då arbetarnas och de frihetsälskande människornas kamp i Iran har intensifierats och den islamiska regimen plågas av stora problem och inre motsättningar, är villkoren för oljearbetarnas seger i kampen för sina krav som aldrig förr. Stöd oljearbetarna och fördöm den islamiska regimen för de oacceptabla arbetsvillkor och levnadsstandard som den påtvingat oljearbetarna och för det tjugo år långa rättslösheten och förtryck mot arbetarna.

Irans Arbetar – kommunistiska parti har inlett en kampanj för internationell solidaritet med oljearbetarna. Vi försöker med all vår kraft skapa ett internationellt tryck mot den islamiska regimen. Vi uppmanar alla arbetarorganisationer och progressiva och vänsterorganisationer att stödja denna kampanj.

Vi inbjuder alla frihetsälskande och rättskaffens människor att delta i Irans

arbetarkommunistiska partis demonstrationer under dagarna 4:e och 5:e februari, som kommer att äga rum i de flesta europeiska länder, Kanada och Amerika till stöd för oljearbetarnas kamp.

Leve oljearbetarnas kamp

Ned med den islamiska regimen

Frihet, jämlikhet, arbetarstyre
Irans arbetarkommunistiska parti -Utlandsorganisationen-
24 Januari 2000

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *