Internationell namninsamling till stöd för oljearbetarnas strejk

Seger åt oljearbetarna i Iran!

 

Måndagen den 17 januari gick omkring 2000 arbetare från underhållssektionen på Abadans oljeraffinaderi ut i strejk med kravet på lönelyft, på förbättrad service och i protest mot planen att “reformera oljeindustrins struktur”. Enligt denna plan skall 40 000 av personalstyrkan på totalt 140 000 permitteras. Efter sex dagars strejk har oljearbetarna givit ledningen en månads tidsfrist att uppfylla deras krav och håller fast vid kraven på statliga garantier om att inga permitteringar ska verkställas såväl som höjningen av löner och tillägg.

Samtidigt har oljearbetarna också genomfört protester i stadan Ahvaz och tvingade Oljeindustriministern att besöka deras massmöte den 19 januari.

Undertecknade stödjer oljearbetarnas krav på omedelbart tillbakadragande av planen, rätten till kollektivförhandlingar, löneförhöjning och förbättrad service. Vi fördömer också den islamiska regimen för det kontinuerliga förtrycket av arbetarna och förbud mot rätten att strejka, organisera sig och att utöva yttrandefrihet.

Namn/Organisation

Adress

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *