Angående den österrikiska presidentens besök i Teheran och mötet med de iranska makthavarna

Fördöm legitimeringen av den islamiska regimen i Iran

 

En hundraman stark österrikisk delegation bestående av presidenten Tomas Klestil, andra departementsråd och ekonomiska experter ska besöka Iran under 20-23 september. Under besöket kommer Tomas Klestil att träffa den islamiska regimens ledare, däribland Khamenei och Khatami. Det är den första presidenten för ett EU-land som besöker Iran under de gångna tjugo åren.

Västvärldens reaktionära regimer hade en avgörande roll i den islamiska regimens maktövertagande. Sedan dess har dessa regimer inte bara avhållit sig från att fördöma denna grymma och brottsliga regimen i Iran, utan på olika sätt bortförklarat den islamiska regimens brott och stött de makthavande mördarna. Den österrikiska presidentens besök i Iran och hans handskakningar med de islamiska makthavarna sker vid en tid då Imamen för Fredagsbönen i Teheran deklarerade (för en vecka sedan) att det inte krävs några domstolsbeslut för att döda oliktänkande och motståndare till regimen.

Detta besök sker vid en tid då hundratals studenter och andra missnöjda väntar på dödsdomar i regimens olika tortyrkamrar. När arbetarförbund och progressiva institutioner och partier, världen över, stöder folkets och arbetarnas krav för sina fri- och rättigheter och fördömer den islamiska regimen för dess undertryckande av de senaste folkliga protesterna; dyker den reaktionära österrikiska presidenten med sitt följe upp för att besöka förtryckarna och folkmördarna och på så sätt förstärka snaran runt det iranska folkets hals. Den österrikiska regimen förtjänar hela det internationella samfundets fördömande.

Irans arbetarkommunistiska parti avslöjar varje försök till legitimering av den islamiska regimen från varje stat, parti eller organisations sida.

Den österrikiska statens beslut, är förkastligt och kommer att emottagas med avsky och hat från det iranska folkets sida och de frihetsälskande massorna världen över.

Irans arbetarkommunistiska parti, uppmanar alla partier, humanistiska institutioner och arbetarorganisationer, att protestera mot den österrikiska staten.
Irans arbetarkommunistiska parti – utlandsorganisationen –

990908

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *