Türkiye Ordusunun Suriye Kuzeyinde Halka Saldırısı İnsanlığa Karşı Suçtur: Bu Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz!

Türkiye Ordusunun Suriye Kuzeyinde Halka Saldırısı İnsanlığa Karşı Suçtur: Bu Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz!

 

Trump’ın ABD askerlerinin Suriye’nin kuzeyinden çekileceğini bildiren Tweeter mesajından tam bir gün sonra Erdoğan önderliğindeki faşist Türkiye devleti Suriye kuzeyinde Kürt halkına karşı karadan ve havadan haince bir saldırı başlattı.

 

Faşist Erdoğan bu kanlı saldırıyı “Barış Pınarı” olarak adlandırdı. Kan fışkırtan bu “Barış Pınarının” vekâlet savaşlarını 2011 yılında halk ayaklanmasına karşı başlatan ve Suriye’deki halk hareketini kana bulayan ABD ve Rusya’nın yeşil ışık yakmasıyla başladığı aşikârdır.

 

Erdoğan bu harekâtın amacının sınır boyunda “güvenli bölge” oluşturmak, Suriyeli mültecileri bölgeye yerleştirmek ve bölgeyi “İŞID ve Kürt teröristlerden” arındırmak olduğunu söylüyor. Bu canilerin utanmazlığı sınır tanımıyor. Erdoğan ve cani Türkiye yönetiminin amacı PYD ve YPG tarafından oluşturulan kantonları yok etmek, ÖSÖ ve Türkiye destekli Ahrar-ül Şam gibi İslamcı çetelerin at koşturacağı bir “güvenli bölge” oluşturmak, vaktinde Türkiye’nin desteklediği ve YPG tarafından tarumar edilen yamyam İŞID çetesi kalıntılarını yeniden diriltmek ve Türkiye’yi bölgedeki gerici devletler arasındaki kanlı çekişmelerde üstün bir konuma yerleştirmektir. Erdoğan, cani İŞID çetelerinin burnunu sürten Kobane’nin cesur savunucuları ve yoldaşlarından öç almak, Türkiye devletinin ve desteklediği İslamcı çetelerin Suriye’nin kuzeyinde elini güçlendirmek ve bunun sonucunda Türkiye’yi bölgesel pay talep etme çekişmesinde üstün kılmak niyetindedir.

 

Suriye’nin kuzeyinde Kürdistan halkına bu saldırıyla büyük bir insani trajedi gerçekleşmek üzeredir. Halkı bekleyen şey geniş çaplı katliamlar, yerinden yurdundan olan milyonlar, geniş çaplı yıkım, cesurca bir direniş ve mücadeleyle İŞID ve öteki İslamcı çetelerini yaşamlarından kovan halkın yaşadığı bölgelerde bu çetelerin yeniden ortaya çıkmasıdır.

 

İran Komünist-işçi Partisi-Kürdistan Komitesi Türkiye devletinin bu barbarca saldırısını şiddetle kınar, Suriye Kürdistanı’nın ezilen, özgürlükçü ve mücadeleci halkının ve bu halkın Türkiye devletinin caniliği ve askeri saldırısına karşı meşru silahlı direnişinin yanında yer alır. Biz özgürlükçü insanlığı, hümanistleri, sol ve komünist güçleri bölgedeki gerici devletlerin, uluslararası destekçilerinin ve Erdoğan ile Türkiye yönetici kesiminin baş aktörü olduğu insanlığa karşı işlenen bu apaçık cinayete karşı alanlara çıkmaya çağırıyoruz.

 

Yalnızca uluslararası geniş çaplı ve güçlü protestolarla dünyadaki gerici güçler ve aralarındaki gizli anlaşmalara, Türkiye’nin askeri saldırısına, ipini koparan Erdoğan ve Türkiye yönetici sınıfına dur denebilir.

 

İran Komünist-işçi Partisi-Kürdistan Komitesi

10 Ekim 2019

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *