Cinayet ve Yalan Rejimi Defolmalıdır!

Cinayet ve Yalan Rejimi Defolmalıdır!

İran Komünist-işçi Partisi lideri Hamit Taqvai’nin İslam Cumhuriyeti’nin Ukrayna yolcu uçağını düşürdüğünü itirafıyla ilgili mesajı

 

İslam Cumhuriyeti’nin Ukrayna yolcu uçağını düşürdüğünü itiraf etmesi cani bir rejimin yalanlarını, ikiyüzlülüğünü ve alçaklığını bütün dünyaya gösterdi. Üç gün boyunca gerçekleri inkâr edip yalanlar yayma ve insanları kandırmaya çalıştıktan sonra, dünya çapında devletler ve uzmanların kuşku götürmez kant ve belgelerini açıklamaları üzerine, itiraf etmek durumunda kaldılar. Bu yalnızca korkunç bir cinayet işlediklerinin itirafı değil; cinayetlerini gizleyemeyen canilerin yalancılıklarını, ikiyüzlülüklerini ve alçaklıklarını itiraf etmesi gibidir. Bu sehven işlenmiş insani bir hata değil; katliam yapan ve bunu inkâr eden bir rejimin “yanlışıdır”. Bu rejim kırk yıldan beri bu işle iştigal etmektedir.

Bu, cehennemi gücünü iş başına geldiğinden beri cinayet, katliam, yalan ve ikiyüzlülükle sürdürebilen bir rejimin karanlık dosyasına eklenen son bir yapraktır. İran halkı bu cinayet rejimini tanıyor. İran’daki insanlar rejimin 1981 katliamını gerçekleştirmesinden, entelektüelleri seri cinayetlerle öldürmesine ve son örneği Kasım’daki gösterilerde 1500 kişinin öldürülmesi olan sokaktaki göstericilere ateş açmasına kadar her şeyin ayırdındadır. Şimdiyse tüm dünya, yolcu uçağının füzeyle vurmasıyla, İslami rejimin caniliğinin, ikiyüzlülüğünün ve alçaklığının boyutlarını öğrendi. Artık uluslararası kamuoyu İran halkının bu cani rejimden kurtulma mücadelesinin ne denli haklı olduğunun ayırdına vardı. Bu rezaleti bu tiksinç rejimi devirecek nihai darbeyi indirme fırsatına dönüştürmek gerekir; bunu yapmak olanaklıdır.

Protestolar yeniden başladı. Yüzlerce kişi Tahran’da “Bunca Canı Katil Rehberi Yüceltmek İçin Kaybetmedik”, “On Yıllarca Cinayet, Kahrolsun bu Devlet” gibi sloganlarla sokaklarda. Rezil, rüsva olmuş İslam Cumhuriyeti çok güçsüz ve kırılgan bir konumdadır. Birlikte ve tek yürek alanlara inelim ve yolcu uçağının düşürülmesinin kurbanlarını anma etkinliklerini bu katliam ve yalan düzeninin bütününe karşı güçlü bir başkaldırı dalgasına dönüştürelim.

Yolcu uçağının düşürülmesinde ve Kasım 2019 ayaklanmasında yaşamını yitirenleri saygıyla anıyorum.

 

Kahrolsun Cani İslam Cumhuriyeti!

 

Hamit Taqvai

11 Ocak 2020

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *