İran Çapında Rejimi Karşıtı Sloganlar Yankılanıyor!

İran Çapında Rejimi Karşıtı Sloganlar Yankılanıyor!

İslami rejimin yetkililerinin Ukrayna uçağını düşürdükleri korkunç cinayetlerini itiraf etmesiyle egemen canilere karşı öfke ve başkaldırı dalgası bir kez daha İran çapında yayılmaya başladı. Bu itirafın birkaç gün süren inkâr ve olayı örtbas etme çabalarından sonra yapılması öfkenin daha da büyümesine neden oldu. Bugün “İslam Cumhuriyeti İmha Edilmelidir!” ve “Hamaneyi İstifa!” sloganları kitlesel biçimde yankılandı. Toplum bir bütün olarak felaket arkası felaket yaratan bu rejime kızgın ve doğrudan rejimi hedef almaktadır.

Kasım’daki ayaklanmada binden fazla gösterici Devrim Muhafızları ve rejimin kolluk kuvvetleri tarafından öldürüldü, binlerce kişi gözaltına alınıp tutuklandı. Cani İslami rejim cani komutanları Kasım Süleymani’nin cenazesinde halkı kendisini desteklediği görüntüsünü yaratmaya çalıştı ama halk bugün rejimi devirme talepleri ve Devrim Muhafızları ve rejimin bütün baskıcı makinesine karşı haykırdığı sloganlarla rejime açık bir yanıt verdi. Tahran, İsfahan, Şiraz, Meşhed, Bocnurd, Sari, Reşt, Hemedan, Abadan, Sebzevar, Kirmanşah, Lahican, Babol ve birçok başka kentte ve çok sayıda üniversitede halk ve öğrenciler İslam Cumhuriyeti ve yarattığı cehenneme karşı sokaklara çıktı ve bu rejimin imhasını talep etti. Tahran’da Amir Kabir üniversitesi öğrencileri Kasım Süleymani ve Hameneyi’nin posterlerini yaktı.

Bu bir kez daha yükselen halkın devriminin gür sesidir. İslam Cumhuriyeti gitmelidir. Bu rejimin elebaşları ve en önde işkenceci Hameneyi halk mahkemelerinde yargılanmalıdır. Bu, İran’ın yoksun ve ayaklanmış kitlelerinin talebidir. Halk sokaklarda bu sloganları haykırmaktadır: “Başkomutan İstaifa!”, “Baskıcı Devrim Muhafızı yerli DAİŞ’tir”, “İslam Cumhuriyeti İmha Edilmelidir!”, “Hameneyi Katildir, Vilayeti (Yönetimi) Bitmiştir”, “İslam Cumhuriyeti İstemiyoruz”, “Süleymani Canidir, Rehberi de Haindir/Katildir/Zalimdir/Cahildir”, “Düşman ABD demek yalandır, düşman buradadır”, “İstifanı bekliyoruz”, “Kahrolsun bu Vilayet (vilayet-i fakih yönetimi)”, “Reformist, Sertlik Yanlısı, Oyun Bitti”, “Muhafız Yönetimi İstemiyoruz!”, “Kahrolsun Aşağılık Rehber”, “Kahrolsun bu Vilayet ve bunca yıl süren Cinayet”, “Kahrolsun Baskıcı, adı Şah olsun veya Rehber”, “Hameneyi çek ellerini bu ülkenin yakasından”.

Komünist-işçi Partisi ülke çapında bütün işçileri, öğrencileri, kadınları, gençleri ve bütün insanları bu cani rejime karşı bu harekete katılmaya, grevleri, gösterileri ve bildirileriyle rejimi devirme mücadelesini güçlendirmeye çağırıyor. Silahlı kuvvetlerin mensupları rejimin çökmek üzere olduğunu bilmeli, yazgılarını ve geleceklerini bu tiksinç rejimden ayırmaları gerektiğinin farkına varmalıdır. Bu halkın devriminin yargısıdır ve İslam Cumhuriyeti’nin bundan kaçması olanaksızdır.

 

Kahrolsun İslam Cumhuriyeti!

Yaşasın İnsani bir Toplum Yaratmak için İnsani Devrim!

 

İran Komünist-işçi Partisi
11 Ocak 2020

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *