Konseyler ve Konsey Hareketine İlişkin Karar

wpı-logo

İKİP Siyasi Bürosu’nca Onaylandı

1-İslam Cumhuriyeti’ne karşı rejimi devirme hareketinin yükselişe geçmesiyle halkın kitlesel örgütlenmesi güncel, ivedi bir gündeme dönüştüğünden;

2-Şimdiden yönetim biçimi alternatifimiz olan sosyalist cumhuriyete konusunda topluma açık bir görüntü ve ufuk sunulması zorunluluğu doğmaktadır.

Bu yüzden:

Gerek halk kitlelerinin savaşım örgütleri gerek sosyalist cumhuriyetin dayanakları olarak konseylerin propagandası ve bu organların örgütleme etkinliği partimizin kitlesel örgütlenme siyasetinin eksenine yerleşmelidir.

Bu doğrultuda Parti’nin görevleri şunlardır:

-Konseyler genel oturumu hareketlerini geçmişten daha geniş ölçekli, daha etkin biçimde yaygınlaştırmak, fabrikalar ve iş yerlerinde konseyler genel oturumlarını örgütlemeyi gündemine yerleştirmek.

-Toplumda konsey hareketinin öncüsü ve konseyleri örgütleyen güç olarak daha da belirgin biçimde ortaya çıkmak. Koşulların ve güç dengelerinin elverdiği her yerde işçi ve kitle konseylerini örgütlemek.

-Koşulların elverişli olduğu durumlarda konsey kurucuları birliklerini oluşturup ilan etme gibi taktiklerle konseyleri örgütlemye çalışmak.

-“Yaşasın Konseyler” ve “Konseyleri Oluşturalım” sloganlarını geniş ölçekte ortaya atıp yaygınlaştırmak.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *