Maryam Ayubi’nin Recm Edilmesini Önlemek Gerek!

maryam-ayoobi

32 yaşında 3 çocuk anası Maryam Ayubi İslam Cumhuriyeti cezaevinde recm edilmeyi (taşlanarak öldürülmeyi) bekliyor. Recm hükmünün onayı Yargıtay Başkanlığın’ca kendisine tebliğ edildiğinde Maryam Ayubi bilincini yitirdi. Bugün, bu dakikalarda gerici İslam rejimi hapishanelerinde bir çok kadın geceleri recm edilmeyi bekleyerek geçiriyor. Maryam Ayubi bu kurbanlardan biridir.

İran Komünist-İşçi Partisi Yurt dışı Örgütü ile Kadın Haklarını Koruma Kampanyası bu hükmün icra edilmesini durdurmak yönünde bir kampanya düzenlemiştirler. Dünya çapında insan hakları ve kadın hakları örgütleriyle kurulan temaslar ve onlardan İslami yönetime itiraz etmelerini istemek büyük bir etki yaratmıştır. Şimdiye dek ABD, Kanada, İspanya, Türkiye, Almanya ve İngiltere gibi bir çok ülkeden Maryam Ayubi’nin recm edilme hükmüne itiraz eden çok sayıda mektup İslam Cumhuriyeti’ne, Hatemi’ye Ve Hameneyi’ye gönderilmiştir. Bununla eşzamanlı olarak kendisini dünyanın neresinde olursa olsun recm edilme hükmüyle mücadele edip onu önlemeye çalışmakla yükümlü kılan Recme Karşı Uluslararası Komite oluşturulmuştur. Bu komite ilk görevini Maryam Ayubi’nin yaşamını kurtarmak olarak belirlemiştir.

Biz bir daha bütün insan hakları ve kadın hakları kuruluşlarından, işçi sendikalarından ve tüm özgür insanlardan bu canice hükümlere itiraz etmelerini istiyoruz. Kadınların taşlanması dünyanın neresinde olursa olsun insan toplumunu bir kaç adım geriletecektir, bu yüzden kesin uluslararsı bir karşılık almalıdır.

Kahrolsun İslam Cumhuriyeti

İran Komünist-İşçi Partisi Yurt dışı Örgütü

29 Mart 2001

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *