İslam Cumhuriyeri Merivan Kentinin Siyasi Eylemcilerinden Birini İdam Etti

 

* Kemal Mohammadiyan iki yıl önce Yurtsever Birlik tarafından İslam Cumhuriyeti’ne teslim edilmişti.

* Son günlerde Merivan’da tutuklanan 13 kişi de ağır işkence altındalar

Elimize ulaşan habere göre cani İslam Cumhuriyeti Merivan’ın siyasal eylemcilerinden Kemal Mohammadiyan’i on üç gün önce idam etmiş cenazesini dün ailesine teslim etmiştir. Merivan’ın siyasal eylemcilerinden olan Kemal Mohammadiyan iki yıl önce İslam Cumhuriyeti’nin işbirlikçisi ve maşası Yurtsever Birlik tarafından tutklanıp İslam Cumhuriyeti’ne teslim edildi. İslam Cumhuriyeti katilleri iki yıl süren eziyet ve işkenceden sonra sonunda on üç gün önce Kemal Mohammadiyan’ı kurşuna dizdi.

Kemal Mohammadiyan’ın idam edilmesi Merivan halkının İslam Cumhuriyeti ve işbirlikçisi Yurtsever Birlik’e olan kinini ve nefretini artırmıştır. Merivan halkının İslam Cumhuriyeti ve Yurtsever Birlik’e karşı itirazda bulunacakları beklenmektedir.

Elimize ulaşan aynı habere göre Nowruz olaylarında tutklanan bazı kişilerin de tutkluluk halleri halen sürmektedir, bunlardan on üç kişi ağır işkence, eziyet ve dayak altındalar.

İran Komünist-İşçi Partisi Kürdistan Komitesi Kemal Mohammadiyan’ın ailesinin acısını paylaşmakta Kemal Mohammadiyan’ın idamından ve Yurtsever Birlik işbirlikçilerinden nefretini bir daha dile getirmektedir. Parti’nin Kürdistan Örgütü Merivan halkının İslam Cumhuriyeti’nin bu cinayetine, Yurtsever Birlik’in işbirlikçi tutumuna ve son olaylarda tutuklananların işkence edilmelerine duyduğu kin ve nefreti paylaşmakta bu cinayete karşı ve tutukluların derhal serbest bıraklımaları talebiyle Merivan halkını itiraz eylemlerinde bulunmaya çağırıyor. Biz kendimizi bu itiraz hareketinin ortağı görüyor örgütlenmesi, güçlenmesi ve genişlemesi için çalışıyoruz.

Kahrolsun İslam Cumhuriyeti

Yaşasın Sosyalist Cumhuriyet

İran Komünist-İşçi Partisi Kürdistan Komitesi

31 Mart 2001

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *