İran Komünist-İşçi Partisi Kürdistan Komitesi’nin İki Numaralı Bildirisi

 

Kemal Mohammadiyan’la Birlikte Üç Kişi Daha İdam Edildi

* İslam Cumhuriyeti ile Yurtsever Birlik’in ortak cinayeti yanıtsız kalmayacaktır

Dün yayınlanan bildiride cani İslam Cumhuriyeti’nin Merivan’ın siyaysal eylemcilerinden Kemal Mohammadiyan’ı idam ettiğini duyurmuştuk. Son alınan bilgilerle Kemal Mohammadiyan ile birlikte ne yazık ki üç kişinin daha da idam edildiğini öğrendik. İdam edilen ikinci kişi Cavanrud kentin sakinlerinden Bahtiyar’dır. İdam edilen öteki iki kişinin adları henüz elimize ulaşmadı. Kemal Mohammadiyan 1994-95 yılları arasında hapisteydi ve 15 yıla mahkum edilmişti. Hapishaneden kaçtıktan sonra Irak Kürdistan’ına sığındı. Irak Kürdistan’ında iki yıl önce Talabani önderliğinde işbirlikçi Yurtsever Birlik tararfından tutuklanıp Serdeşt bölgesinde İslam Cumhuriyeti’ne teslim edildi. Kemal 13 gün önce Senendec kentinde 3 kişiyle birlikte idam edildi. Son bilgilere göre Kemal’in cenazesi halen ailesine teslim edilmiş değildir. Dünden beri Merivan’ın Çaharbağ camiinde Kemal için anma töreni yapılmakta bir çok kişi halen burada toplanmaktadır.

Özgürlükçü insanlar! İnsancı, ilerici kişi ve hareketler!

Cani İslam Cumhuriyeti yılın son Çarşambası kutlamaları ve Nowruz’daki halkın geniş hareketiyle köşeye sıkıştırıldı. Bu rejimin devrilmesine susamış halk onu daha da geri püskürtmek ve güçsüzleştirmek yolunda önemli adımlar atmıştır. Kudurgan İslam rejimi insanların gözünü korkutmak ve onalrı ürkütmek için son idamları gerçekleştirmiştir. Bu son olaylarda tutklananlardan çok sayıda kişinin tutukluluk hallerinin sürmei ve işkence edildiği koşullarda yapılmıştır. Rejimin bu canice eylemlerini etkisizleştirmek için mücadelenizi genişletin. Gösterilerinizde, eylemlerinizde son olayların tutuklularının derhal serbest bırakılmalarını isteyin. Yurtsever Birlik ile İslam Cumhuriyeti’nin ortak cinayetini deşifre edip mahkum edin.

İran Komünist-İşçi Partisi yurt içi ve yurt dışındaki özgürlükçü insanları ve ilerici kişi ve hareketleri çeşitli, geniş çaplı itiraz hareketlerinde bulunmaya çağırıyor.

Kahrolsun İslam Cumhuriyeti

Yaşasın Sosyalist Cumhuriyet

İran Komünist-İşçi Partisi Kürdistan Komitesi

1 Nisan 2001

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *