Halkın Mücahitleri Örgütü’ne ABD’nin İran’a Olası Saldırısı Konusunda Uyarı

 

Avrupa’nın bazı televizyon kanallarından yayımlanan haberlerde, örneğin Almanya’nın ulusal televizyon kanalı WDR’nin 3 Şubat 2005 Perşembe günlü Monitör adlı programında birkaç ABD Gizli Haberalma Servisi (CIA) çalışanına dayanılarak Halkın Mücahitleri Örgütü’nden ABD’nin olası saldırısında hedeflerin belirlenmesi ve gerilla darbeleri indirilmesi için yararlanılacak güç olarak söz edildi. CIA ajanları Halkın Mücahitleri’ni Amerika’ya yardım eden “iyi terörist” bir örgüt olarak tanıtıp Mücahitleri’n askeri geçitlerinden filmler göstererek onların askeri kapasitelerinden övgüyle söz etti. Bir Pentagon ajanı Halkın Mücahitleri’nin ABD askerlerinin bile gerçekleştirmekten çekindikleri eylemleri gerçekleştirmeye hazır olduklarını bildirdi. Aynı programda Halkın Mücahitleri’nin “Ulusal Direniş Konseyi” sözcüsü Muhammed Muhaddisin’in ABD gücleriyle işbirliği konusunu olumlayan Paris’teki bir basın konferansı yayımlandı.

Bu programın yayımlanmasından iki hafta geçmesine karşın ne yazık ki Halkın Mücahitleri Örgütü bu haberi ve olası ABD saldırısında Amerikan güçleriyle işbirliği yapacağını yalanlamamış durumda. Mücahitleri’n böylesi duyarlı ve önemli bir konuda sesizliği ABD siyasetleriyle yandaşlık ve bu siyasetleri olumlamaktan başka bir anlama gelmemektedir.

İran Komünist-İşçi Partisi açısından Halkın Mücahitleri ve Ulusal Direniş Konseyi’nin tutumu bir uyarı niteliğindedir. Hangi biçimde, hangi hareket veya örgüt tarafından olursa olsun ABD’nin İran’a olası saldırısıyla işbirliği ve yandaşlık İran halkının rejimi devirme hareketi ve direnişine inidirilen bir darbe, bu olası savaşın güçlüklerinin artırılması anlamına gelmektedir ve kınanmalıdır. Komünist-İşçi Partisi ABD’nin olası savaşıyla her türden işbirliği, bu askeri tehditleri olumlamaya karşı duracaktır, bu yönde hareket eden hareketleri deşifre edecektir. Halkın Mücahitleri Örgütü İran toplumu ve halkına ABD’nin askeri tehditleri konusundaki tutumunu açıklamakla yükümlüdür.

ABD ve İslam Cumhuriyeti arasındaki askeri çekişme halkın İslam rejimini devirme devrimci hareketine karşı bir gelişmedir. Komünist-İşçi Partisi bütün opozisyon parti ve güçlerinden bu terörist savaşın taraflarından herhangi birini kesinlikle desteklememelerini talep etmektedir.

İran Komünist-İşçi Partisi

16 Şubat 2005

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *