İslami Külhanbeylik

 

Son bir haftada:

Azerbaycan’da Rafik Taki İslam’a “hakaret” suçlamasıyla tutuklandı!

Almanya’da Jürgen Becker “tesettüre hakaret” suçlamasıyla mahkemeye çağırıldı!

 

Rafik Taki Azerbaycan Cumhuriyeti’nde yayımlanan Sanat gazetesinin yazarıdır. Taki geçenlerde “Biz ve Avrupa” başlıklı bir makale yazdı. Bu yazıda Müslümanlar’ın peygemberi Muhammed’in sözlerinden ve Kuran’dan bazı alıntılar yaparak bu dinin şiddet dini olduğunu söyledi. Taki yazısında Muhammed’in savaş çığırtkanı ve şiddet yanlısı olduğunu yazdı.

 

Jürgen Becker ise Almanya’da televizyonda yayınlanan bir komedi programında “Müslüman kadınlar erkekleri kışkırtmamak için örtünmek zorundalarmış. Benimse bir çözümüm var: Erkekler gözlerini bantlayabilir. Böylece bu sorun çözülür” diye konuştu. Beker konuşmasının devamında “bu yolla Müslüman kadınların tesettüre uymalarına gerek kalmaz” dedi.

 

Rafik Taki ve Jürgen Becker derhal İslamcı örgütler ve çetelerin şiddetli saldırılarına maruz kaldılar. İslami hareket konumunu korumak, ayağının altının boşalmamasını sağlamak için her zamanki veryansına başladı: “Biz Müslümanlar’a hakaret edildi!”

 

Azerbaycan’da yaşayan Rafik Taki İslamcılar’ın gösteriler düzenlenmesi ve Hizbullah sürüsünün Tebriz’de yollara dökülmesi, Azerbaycan’daysa kışkırtılmış cemaatin sokaklara çıkması sonucunda Sanat gazetesinin sorumlu yazı işleri müdürü Samir Sadakatoğlu’yla birlikte tutuklandı. İslam Cumhuriyeti büyükelçisi Azerbaycan yönetiminin bu hakaretten dolayı Müslümanlar’dan resmen özür dilemesini istedi!

 

Almanya’daysa İslamcı çeteler, terör, töre cinayeti yandaşı ve kadın düşmanı hareketler Jürgen Becker programının televizyonda yayınlanmasının ardından tepki gösterdi ve ipliği çoktan pazara çıkan “hakarete uğradık” politikasıyla siyasal külhanbeylik kampanyası başlattı. İslamcılar bu programdaki sözlerinden dolayı Jürgen Becker’i mahkemeye çıkarmak istiyorlar. Bu yolla dünyada korkunun artmasına, siyasal İslam ve bu karanlık, insan düşmanı hareketin eleştirilmesinin önünün tıkanmasına neden olan “karikatür kriziyle” baş gösteren kargaşayı yinelemek istiyorlar.

 

İslamcı yönetimler, İslami terörist devletler ve sokaklarda naralara atarak terör estiren ve insanlığa saldıran İslamcı külhanbeyleri keskin, geniş çaplı tepkiyle karşılaşmalıdırlar.

 

Almanya halkı! Azerbaycan halkı! Dünyadaki bütün insanlar!

 

İslamcılar’ın sekülerizm ve ifade özgürlüğünün temellerine saldırısı hepimizi ilgilendiriyor. İslami hareket güçlenmek ve iktidarda kalmak için her yola başvuruyor. İslamcılar korku atmosferi yaratarak siyasal haraç toplamaya çalışıyorlar. İslami terörizm bu yolla gücünü artırmaya ve yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Önemli olan bu insan düşmanı çetelerin terörüne teslim olmamaktır. İnsan düşmanı, karanlık İslami hareket bu yolla ifade özgürlüğüne, eleştiri özgürlüğüne, dini eleştirme özgürlüğüne saldırıyor. Biz Taki ve Becker’in sözlerini hakaret saymadığımız gibi İslam’ı, dini ve tesettürü eleştiren yapıt ve programları destekliyoruz.

 

Almanya’da ve Azerbaycan’daki insanları itiraz etmeye çağırıyoruz. Bu terörist, insan düşmanı çetelere karşı direnin. İfade ve düşünce özgürlüğünü savunun. Geniş çaplı, sürekli tepkimiz olmaksızın İslamcılar ve onlarla flört eden Avrupa devletleri insanlığı geriletebilir, insancıl, modern kazanımları yok edebilirler.

 

Birlikte ortaya çıkın ve İslamcı hareketleri geri adım atmaya zorlayın! Sanat gazetesinin yazarı Rafik Taki, sorumlu yazı işleri müdürü Samir Sadaketoğlu derhal özgür bırakılmalıdır! Jürgen Beker’e karşı dava hemen düşürülmelidir!

 

Mina Ahadi

Recme ve İdama Karşı Uluslararası Komite’nin Koordinatörü

17 Kasım 2006mina_ahadi

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *